• Načítám...
>

Po čtyřleté pauze se do Prahy 2 vrátil Signal Festival

  • 14. října 2022,
  • 11:33,
  • PRAHA 2,
  • Lucie Sinková

Dlouho očekávaný návrat videomappingu, který rozzáří baziliku sv. Ludmily, je tady. Praha 2 se po čtyřech letech znovu dočkala oblíbené projekce. A i samotný festival slaví. A sice deset let své existence! I v letošním roce nabízí vizuální umění, městský prostor a moderní technologie. Patří mimo jiné mezi nejnavštěvovanější kulturní události v České republice.

Reklama

Takto po čtyřleté pauze odstartoval na náměstí Míru tradiční Signal Festival. Letos se na baziliku svaté Ludmily promítal barevný videomapping, nikoliv černobílý, jak tomu bylo v předchozích letech.

,,Letos jsme udělali výjimku, protože je desátý ročník, tak jsme to pojali více oslavněji. Proto i francouzský umělec Jérémie Bello, který tuto instalaci vytvořil, využil jednak celou paletu barev a jednak nějakých vizuálních stylů v tom svém přístupu," prozradil ředitel Signal Festivalu, Martin Pošta.

,,My jsme strašně rádi, že se Signal Festival vrátil na Prahu 2, kde začínal. Pak byl několik let v jiných městských částech a teď je konečně zase zpět u nás. A jsme o to radši, protože slavíme rok dvojky tento rok - 2022. Já jsem za to strašně ráda, nejenomže to podporujeme, ale co je nejdůležitější, že naši úředníci poskytli své kanceláře na to, aby se z nich mohlo promítat na baziliku svaté Ludmily," řekla Alexandra Udženija, starostka MČ Praha 2.

Už desátý ročník vůbec poprvé propojí Vinohrady s Vršovicemi a nebude chybět trasa, která provede centrem města.    

,,Máme v letošním roce dvě trasy, jedna trasa je centrum, která začíná tím nejsevernějším místem Kunsthalle Praha a tím nejjižnějším místem na trase Vršovice je kostel sv. Václava na náměstí Svatopluka Čecha. Těch instalací je celkově patnáct po celé Praze," řekl ředitel Signal Festivalu Martin Pošta.

,,Plánuji s dcerami, že obejdeme v následujících dnech obě tyto trasy," doplnila Alexandra Udženija, starostka MČ Praha 2.

Na návštěvníky kromě rozzářené Prahy čekají také besedy, diskuze, galerijní zóna, živá vystoupení, přednášky, workshopy nebo čtení ukrajinských autorů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu