• Načítám...
>

Novoměstskou radnici rozezněl Brzobohatý a školní sbor

  • 26. ledna 2023,
  • 14:22,
  • PRAHA 2,
  • Kristýna Svobodová

Novoměstskou radnici v Praze 2 rozezněl benefiční koncert u příležitosti 5. výročí od založení nadačního fondu městské části. Na podiu před dvěma stovkami diváků se vystřídali mladí zpěváci i známí hudebníci.

Reklama

Velký sál Novoměstské radnice v Praze 2 rozezněl školní sbor základní školy Vratislavova a křídlo, za které usedl hudební skladatel Ondřej Brzobohatý. Zdi gotické stavby totiž hostily benefiční koncert u příležitosti 5. výročí od založení nadačního fondu městské části.

,,Jsou to vlastně páté narozeniny nadačního fondu Dvojka srdcem, který jsme založili, se kterým jsme pomohli 130 lidským příběhům, rozdali jsme více než jeden milion korun a já jsem strašně ráda, že se nám podařilo propojit ty, co chtějí pomáhat, s těmi, co tu pomoc potřebují," řekla Alexandra Udženija, starostka MČ Praha 2.

Do nadačního fondu přispělo v rámci koncertu 200 diváků, a to plnou částkou pěti set padesáti pěti korun, které zaplatili za vstupné. A nároku na honorář se vzdali i všichni vystupující včetně Ondřeje Brzobohatého.

,,To, co je obsahem nebo pak ve finále tím spojovatelem toho všeho, je hrozně hezká věc. Je to neotřelé, není to běžné a je fajn, že to někdo dělá, že zkrátka můžete mít jakoukoli sociální pomoc na dosah ruky, což tak jako běžně nebývá," řekl hudebník a skladatel Ondřej Gregor Brzobohatý.

,,Naše pomoc je opravdu rychlá, adresná, bez jakékoli administrativy a já jsem strašně ráda, že ten patriotismus, že lidé, kteří chtějí pomáhat svým sousedům, lidem, které možná znají, ale i neznají, ale vědí, že jsou z jejich čtvrti, tak že to funguje," doplnila Udženija.

Přispívat do nadačního fondu Dvojka srdcem může každý. Obyvatelé Prahy 2, kteří se ocitli v tíživé situaci a potřebují finanční pomoc, své příběhy sdílejí na webových stránkách fondu. A přesně tam také zájemci těmto lidem mohou přispívat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu