• Načítám...
>

Praha 2 připomíná spisovatele Jaroslava Foglara

  • 16. května 2023,
  • 16:15,
  • PRAHA 2,
  • Jaroslav Šetlík

Klíč od Prahy 2 bude znát již brzy svého nového majitele. O něm mohou rozhodnout návštěvníci výstavy děl v rámci tohoto projektu druhé městské části. K vidění bude až do konce května.

Reklama

V prostorách radnice druhé městské části byla k vidění výtvarná díla soutěže o putovní Klíč od Prahy 2. Jejím letošním tématem byl Jaroslav Foglar.

"Je to taková dětská soutěž, kterou jsme vymysleli před deseti lety pro žáky našich deseti základních škol, které zřizujeme. Ta soutěž probíhá v tom, že se vždycky každý rok vyhlásí nějaké téma a děti z našich základních škol, vždycky jedna třída, chodí po Praze 2 a zjišťují o té osobnosti, o té stavbě nebo o té pamětihodnosti další informace. Chodí s průvodkyní, která potom pro ně připraví kvízové otázky, na které děti odpovídají a zároveň vytváří nějaké buď obrázky nebo rukodělné výrobky," říká radní městské části Praha 2 Jana Černochová.

V rámci výstavy mohli návštěvníci hlasovat a vybírat nejhezčí dílo. Jeho vítěz pak získá zmiňovaný putovní klíč. Spisovatele Jaroslava Foglara si městská část připomíná také další venkovní hrou Putování Prahou 2.

"Jaroslav Foglar je významnou osobností, která tady strávila většinu svého života a ovlivnil tolik generací, že jsme si řekli, že po těch minulých trasách je toto téma opravdu nasnadě. Trasa provází od míst, kde se narodil v Benátské ulici až na Vinohrady, ale navštěvujeme i místa, kde tvořil. Jsou lavičky Jaroslava Foglara v parcích Prahy 2 a při té trase se dá dozvědět spousta nového. Dá se soutěžit, odpovídat na otázky za body a zúčastnit se soutěže o věcné ceny," zmiňuje radní městské části Praha 2 Jaroslav Šolc.

Do putovní hry se mohou zájemci zapojit prostřednictvím speciálního webu putovani.praha2.cz. Zahrát si ji zájemci mohou až do konce října.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu