• Načítám...
>

Na náměstí Míru se veslovalo o sto šest

  • 21. května 2023,
  • 17:29,
  • PRAHA 2,
  • Veronika Kuželková

Projekt Česko vesluje, který vznikl v roce 2016 na podporu veslařského sportu a rozvoje pohybových dovedností dětí a mládeže, konečně dorazil i do metropole. Praha 2 se tak stala první městskou částí, která se do projektu zapojila. Žáci 6. až 9. tříd ze základních škol zřizovaných městskou částí Praha 2 si zpestřili hodiny tělocviku jízdou na veslařských trenažerech. Ti nejlepší z nich nyní poměří síly v závodu čtyřčlenných a osmičlenných štafet.

Reklama

Městská část Praha 2 se stala jako první hostitelkou projektu Česko vesluje. Proto náměstí Míru zaplnily veslařské trenažery a žáci místních základních škol tu měli možnost poměřit své síly.

"My jako dvojka se řídíme heslem, že je ve zdravém těle zdravý duch. Sport je náš, sport podporujeme, ať mladé, tak jejich rodiče. Děláme pro školy festival sportu, kde je přehlídka různých sportů a ti žáci si můžou uvědomit, jestli se něčemu chtějí věnovat mimoškolně na delší dobu. A jedním z těch sportů je samozřejmě veslování. Doufáme, že se to dětem, hlavně dětem, zalíbí a že z nich třeba někdo to veslování začne dělat. Třeba nám vyroste další olympionik,” řekl Jan Korseska (ODS), místostarosta MČ Praha 2.

Kromě žáků za trenažér zasedl i místostarosta Jan Korseska a spolu s ním i další radní.

"První fáze byl můj život, když jsem vesloval tenkrát za Tatru Smíchov, to bylo super, protože byl člověk mladý. Pak na starší kolena jsem se trošičku dal na veteránské závody, ty jsem končil tedy v nějakém roce 2007, 2008. To už trochu bolelo, ale bylo to zase úplně o něčem jiném, jiné zážitky, člověk si něco dokazoval. No a teď jsem na tom nějakých 17 let neseděl a dneska vám řeknu, že to bolelo, špatně se dýchá a věk člověk prostě neošidí,” řekl Jan Korseska (ODS), místostarosta MČ Praha 2.

V celkovém součtu soutěžících zvítězili žáci Základní školy Štěpánská.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu