• Načítám...
>

Praha 2 uspořádala několik oslav Mezinárodního dne dětí

  • 2. června 2023,
  • 16:32,
  • PRAHA 2,
  • Monika Rusová

Městská část Praha 2 si dala záležet na oslavě Mezinárodního dne dětí. Program zábavy byl opravdu pestrý a na své si přišli jak předškoláci, tak puberťáci. První červen byl velmi slunečný a teplý den a tak dětí bylo všude plno.

Reklama

Letošní oslavy Mezinárodního dne dětí proběhly v Praze 2 ve velkém stylu. Malí i větší oslavenci si mohli užít svůj den hned na několika místech. Naše kamera se vydala na všechny z nich.

"Máme akci v Riegrových sadech. Tam je spousta dětiček, jsou tam soutěže a není to jenom na hraní, ale jsou tam takové soutěže, že se děti naučí například třídit odpad, je tam také vědomostní soutěž a ty děti to strašně baví, sbírají razítka a na konci dostanou odměnu," řekl Jan Korseska (ODS) - místostarosta MČ Praha 2.

Druhá lokalita byla v Nuslích v novém volnočasovém areálu Jammertal pod Nuselským mostem.

"Samotný park je ideální v tom, že tak, jak je připravený, ho ocení jak náročná skate komunita z Prahy 2, tak z okolních městských částí," řekl Michal Zuna (TOP 09) - radní pro bezpečnost MČ Praha 2.

"Jsme hrozně rádi, že za ten necelý rok, co jsme tuto lokalitu pustili do provozu, tak si to našlo své příznivce. Není dne, aby tady nebyli lidé, kteří by to využívali. V zimě jsme tady měli zimní plochu. Skončila zima, přetáhlo se to opět do kolečkových sportů, takže si myslím, že bezvadné," řekl Jan Korseska (ODS) - místostarosta MČ Praha 2.

Park Folimanka je poměrně rozlehlý a tak náctiletí zůstali ve skate parku a ti menší využili prostor u altánku.

"Třetí místo, které máme, je na Náplavce. To je spíš pro Podskalí. Je to tam spíš o divadle, o řetízkovém kolotoči a podobně a to pro nás dělá společnost Art Botič," řekl Jan Korseska (ODS) - místostarosta MČ Praha 2.

U Vltavy kromě pásma divadelních pohádek na děti čekaly různé workshopy, výtvarné dílny, policejní ukázky nebo projížďky Českého Yacht Klubu. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu