• Načítám...
>

Praha 2 pomáhá potřebným s letními tábory

  • 19. července 2023,
  • 23:12,
  • PRAHA 2,
  • Ondřej Švec

Nadační fond městské části Praha 2 Dvojka srdcem pomáhá těm nejpotřebnějším už přes pět let. Za tu dobu pomohl ve více než 180 případech a potřebným přispěl částkou téměř 1,4 milionu korun. Praha 2 touto cestou pomáhá seniorům, zdravotně či sociálně handicapovaným osobám, samoživitelům a zkrátka všem, kteří to potřebují a kteří se s žádostí o pomoc na nadaci obrátí. Pomoc nadačního fondu je rychlá a adresná. Před letními prázdninami přišel Nadační fond Dvojka srdcem opět s kampaní pro obyvatele Prahy 2 zaměřenou na příspěvky na letní tábory. Více už v naší reportáži.

Reklama

Letní tábory neodmyslitelně patří k dvouměsíčnímu volnu, které školáky po absolvování náročného školního roku čeká. Bohužel ne všichni rodiče dětí na takové tábory mají dostatek financí a tak hrozí, že by si pobyt dětí na táboře nemohli dovolit. Naštěstí je tu pro ně připravený nadační fond městské části Praha 2 Dvojka srdcem, který pomáhá těm nejpotřebnějším, třeba i s financováním dětských letních táborů.

„V letošním roce bylo podpořeno celkem 28 dětí částkou více než 80 tisíc korun. Zájem byl téměř dvojnásobný, loni jsme podpořili 15 dětí, takže ten nárůst a ten trend je velmi dobře cítit. Já jsem moc šťastná, že si i letos naše děti Dvojkové letní tábory budou moci užít,“ pochvaluje si místostarostka městské části Praha 2 Lucie Pechová (ODS).

Velký podíl na tom ale nesou hlavně členové správní rady Nadačního fondu Dvojka srdcem, zakladatelka nadačního fondu a bývalá starostka Dvojky Alexandra Udženija a především pak také dárci, kteří pravidelně do fondu přispívají.

„Nejčastěji lidé z Dvojky, kteří pomáhat chtějí a mohou. Zároveň máme i velkou podporu ze strany firem, to znamená, že nemáme jenom ty menší individuální dárce, ale i velké dárce, kteří přispívají jednorázovými většími dary,“ shrnuje místostarostka městské části Praha 2 Lucie Pechová (ODS).

Praha 2 má s nadačním fondem i do budoucna velké plány, pomoc se bude týkat například příchodu nového školního roku.

„Připravujeme parametry na další výzvu, která bude pokrývat potřeby dětí na školní potřeby do nového školního roku a také mimoškolní aktivity, tedy kroužky. Zhruba někdy v polovině srpna našim obyvatelům všechny podmínky a parametry představíme, tak aby si mohli o kroužkovné a pastelkovné, jak to nazýváme, začít žádat,“ uzavírá Lucie Pechová (ODS), místostarostka městské části Praha 2 a dlouholetá předsedkyně správní rady Nadačního fondu Dvojka srdcem. 

Veškeré podrobnosti o nadačním fondu Dvojka srdcem včetně podrobných informací, jak se do projektu zapojit a finančně přispět, najdete na webu nadačního fondu dvojkasrdcem.cz. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu