• Načítám...
>

Praha 2 pokračuje v elektronické aukci nájemního bydlení

  • 25. července 2023,
  • 23:30,
  • PRAHA 2,
  • Kristýna Svobodová

Praha 2 pokračuje v obsazování volných bytů a nabízí je k nájmu prostřednictvím veřejné elektronické soutěže. Do první letošní aukce, která proběhla 30. ledna elektronickou formou, radnice zařadila 12 bytových jednotek různých velikostí.

Reklama

Poptávka po nájemním bydlení v Praze strmě stoupá. K nejvyhledávanějším lokalitám patří druhá městská část. Ta má ve svém bytovém fondu více než 3 tisíce bytových jednotek. Část z nich teď radnice opět nabídne k pronájmu široké veřejnosti.

,,V tuto chvíli máme v aukčním kole dvanáct bytů, jeden byt je na úpravu vlastním nákladem. Vždycky se snažíme dávat od 1+kk až do 3+kk, teď tam je myslím i 5+1," řekla Jitka Urbánková (ANO), radní MČ Praha 2.

Nejbližší elektronická aukce se uskuteční 21. srpna. Pro účast zájemce musí splnit pravidla veřejné soutěže - přihlásit se, složit vratnou kauci a zapsat se na registrační listině.

,,Přihlásit do aukce se může opravdu každý, kdo má trvalý pobyt na území České republiky a který složí aukční jistinu, která je třicet tisíc," doplnila Urbánková.

Nájemní smlouva se ve většině případů podepisuje na rok. Při bezproblémovém průběhu pak standardně bývá prodloužena. Cena za metr čtvereční je 174 korun. Všech dvanáct nabízených bytů si už teď zájemci mohou prohlédnout na webových stránkách radnice.

,,V tuhle chvíli už máme vyvěšenou možnost náhledu na bytové jednotky, konkrétně ve virtuální prohlídce, to znamená, lidé si mohou rozkliknout odkaz, podívat se a vlastně brouzdat si bytem tak, aby věděli, jak to tam bude vypadat," vysvětlila radní Urbánková z městské části Praha 2.

Vedle online prohlídky pak elektronická forma aukce zájemcům přináší také lepší dostupnost a časovou úsporu. V aukci pak byt do pronájmu získá klasicky ten, kdo nabídne nejvyšší částku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu