• Načítám...
>

Praha 2 darovala hasičům trenažér a pomůcky na florbal

  • 15. srpna 2023,
  • 0:08,
  • PRAHA 2,
  • Kristýna Svobodová

Pražští hasiči dostali od vedení Prahy 2 vzduchový trenažer do posilovny a mantinely na florbal. Městská část každoročně hasičům přispívá ze svého rozpočtu. V minulých letech takto pořídila například člun a další vybavení.

Reklama

Hasičský záchranný sbor hlavního města dostal vzduchový trenažer do své posilovny a mantinely na florbal. Pořídila jim ho městská část Praha 2, na jejímž území požárníci sídlí.

,,Sportovní příprava je nedílnou součástí odborné přípravy hasičů a v rámci té povinnosti mají společnou fyzickou přípravu a my, abychom tady mohli hrát nějaký vhodný sport, hraje se tady nohejbal, ale začali jsme tady hrát i florbal, tak aby se ten míček nikam nezakutálel, protože jsou tady zaparkovaná auta a abychom si nějakým způsobem vyhradili to hřiště, tak tyto mantinely jsme dlouho chtěli," řekl velitel HZS hl. m. Prahy Aleš Šenkýř.

Hasičský sbor Praha 2 podporuje pravidelně. Finanční prostředky ze svého rozpočtu uvolňuje každoročně. Ty pak věnuje právě například na nákup potřebného vybavení. 

,,Zajištění bezpečnosti na Praze 2 je stále jednou z hlavních priorit radnice a my se snažíme těmto příslušníkům jejich práci i výkon služby nějakým způsobem zpříjemnit, to znamená, že každoročně připravujeme konkrétní dary. V letošním roce je to tedy ten vzduchový trenažer a florbalové mantinely," vysvětlil radní Prahy 2 Michal una (TOP 09).

V předchozích letech takto městská část hasičům pořídila třeba běžecký trenažér. A i letos se zdejší posilovna dočkala přírůstku.

Vzduchový trenažer slouží k zahřátí organismu před samotným cvičením. Radnici stroj přišel na bezmála 55 tisíc korun.

,,Slouží příslušníkům k tomu, aby se rychle zahřáli, než jdou cvičit na těch strojích a aby se zbytečně nezdržovali, protože současný trend je před cvičením, aby nedošlo ke zraněním, doopravdy nějaká větší rychlá fyzická zátěž," doplnil Šenkýř.

Osmdesáti tisíci přispívá městská část každoročně na potřebné vybavení nejen pražským hasičům, ale také strážníkům a policistům.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu