• Načítám...
>

Náplavka ožila programem Bezpečná Dvojka

  • 9. září 2023,
  • 14:56,
  • PRAHA 2,
  • Veronika Kuželková

Městská část Praha 2 již poněkolikáté uspořádala akci Bezpečná Dvojka, to znamená Den s IZS. Návštěvníci měli tedy opět příležitost seznámit se s technikou a prací záchranných složek. Právě ve spolupráci se záchrannými složkami pořádá Dvojka i další dílčí akce. Bezpečná Dvojka však představuje jejich vyvrcholení a každoročně se těší velkému zájmu veřejnosti.

Reklama

Bezpečná Dvojka, tedy Den Prahy 2 s integrovanými záchrannými složkami, je již tradiční veřejnou akcí pro malé i velké, která se pravidelně koná na začátku září, a to povětšinou v některém z dvojkových parků. Letošní ročník byl ale vůbec poprvé situován na náplavku a byl tematicky spojen s vodními živly. 

"V rámci dne s integrovaným záchranným systémem, kterému říkáme Bezpečná Dvojka, jsou prezentovány ukázky a práce jednotlivých složek, ať už se jedná o Policii České republiky, městskou policii, aktivní zálohy Armády České republiky, máme zde Zdravotnickou záchrannou službu hlavního města Prahy a také Hasičský záchranný sbor hlavního města Prahy a protože k bezpečnosti patří i prevence, tak tradičním účastníkem je i Bílý Kruh Bezpečí, který se stará nebo který pomáhá všem obětem trestných činů," řekl Michal Zuna (TOP 09), místostarosta, MČ Praha 2.

"Já to hodnotím velmi dobře, protože já si myslím, že ty děti a vůbec lidi by měli znát činnosti složek integrovaného záchranného systému. Já si myslím, že jsou to hrdinové, kteří nám dnes a denně kryjí záda a starají se o nás, aby se nás nic nedotklo. Takže z mojí pozice určitě ano, protože u nás na Praze 2 je bezpečnost samozřejmě na prvním místě," řekl Jan Korseska (ODS), starosta, MČ Praha 2.

V rámci programu byla naplánovaná celá řada ukázek, a to jak statických, tak i dynamických. Byl zde k vidění i jeden z darů, kterým druhá městská část pomohla hasičům a tím je záchranný motorový člun. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu