• Načítám...
>

Náměstí Míru oživily vánoční stromky školáků z Prahy 2

  • 1. prosince 2023,
  • 13:40,
  • PRAHA 2,
  • Kristýna Svobodová

Už tradiční adventní zdobení přivedlo na náměstí Míru desítky dětí z mateřských a základních škol zřizovaných Prahou 2. Vánoční stromky na náměstí Míru ozdobily děti z Prahy 2.

Reklama

Devatenáct jedlí kavkazských dovezených z Dánska si tradičně na náměstí Míru ozdobily děti z mateřských a základních škol Prahy 2. Každá škola si tak vlastnoručně vyrobenými ozdobami zkrášlila právě ten svůj vánoční stromek. Akci před sedmi lety zavedla tehdejší starostka Prahy 2 a současná ministryně obrany Jana Černochová (ODS). 

,,Soutěží mezi sebou ty jednotlivé školy, takže i rodiče mají možnost hlasovat o tom, který stromeček ze které školy se jim líbí nejvíce. Nejhezčí, který určí někdo, že je nejhezčí, je potom na půlnoční mši ve sv. Ludmile," řekla Jana Černochová (ODS), ministryně obrany ČR.

Hlasování o nejkrásnější vánoční stromeček proběhne na profilu Facebooku Prahy 2. 

,,Lidé sem chodí a píší nám a na konci porota vyhodnotí nejhezčí stromek. Pro mě, když to tak vidím a to ještě nejsou ozdobené všechny, tak si myslím, že Kladská je favorit, protože jejich ozdobičky jsou fakt nadčasové a výborné," řekl Jan Korseska (ODS), starosta MČ Praha 2.

Vítězný stromek bude Kostel sv. Ludmily zdobit až do Tří králů. Obecně je ale cílem akce zapojení žáků do adventní výzdoby místa, kde žijí nebo studují. 

,,Letos tady vidíme i hodně tradiční ozdobičky, nějaký pomeranč nebo nějaké citrusové plody s hřebíčkem a badyánem, tak to je ta typická vůně Vánoc, takže si myslím, že je to hezká tradice a jsem ráda, že kolegové na radnici Prahy 2 v ní pokračují," řekla Jana Černochová (ODS), ministryně obrany ČR.

Unikátní podívaná na originální pojetí Vánoc z rukou nejmladších obyvatel Dvojky zkrášluje tradičně náměstí Míru celé Vánoce.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu