• Načítám...
>

Vinohradský pavilon nabídl netradiční masopust

  • 15. února 2024,
  • 14:07,
  • PRAHA 2,
  • Ondřej Švec

Vinohradský pavilon v městské části Praha 2 nabídl netradiční masopust. Nekonal se totiž oproti zvyklostem venku, ale právě v prostorách obchodního centra. A zatímco ve spodních patrech je možné nakupovat, horní patro nyní prochází rekonstrukcí. Toho využila městská část Praha 2 a Domov dětí a mládeže Prahy 2 a uspořádali tam masopust. Děti nepřišly o tradiční kostýmy a masky, ale zároveň se mohly těšit i na nejrůznější dílničky, kde mohly například kreslit a vyrábět, co je napadlo.

Reklama

Kdo by si myslel, že masopust musí probíhat pouze na venkově a venku, tak ten se měl přijít podívat do Vinohradského pavilonu v městské části Praha 2. Tam totiž tradiční masopustní veselici pojali velmi netradičně. Oslavy totiž přesunuli do prostor nákupního centra, konkrétně do horních prostor, které jsou momentálně nevyužity a ve spolupráci s Domem dětí a mládeže tam pro děti uspořádali masopust plný zábavy a dílniček. 

„Jsou tady tradiční výtvarné dílničky, je tady foto koutek, kde si děti můžou odnést fotku na památku, dostanou ji rovnou vytištěnou. Dále jsou tady nějaké sportovní atrakce jako skákací hrad a pak je tady pro ně připravena také diskotéka,“ láká zástupce ředitele Domu dětí a mládeže Praha 2 Liboslav Matoušek.

Ostatně pro děti a nejen pro ně toho v rámci volnočasových aktivit dělají na Dvojce více než dost.

„Ať už to jsou granty, ať už to jsou záštity, spolupořadatelství a mezi významné spolupracující subjekty patří třeba Dům dětí a mládeže, kdy podporujeme jeho činnost. Stejně tak podporujeme sportovní spolek Palestra a co je velmi důležité, tak podporujeme i spolek Beztíže, který pomáhá realizovat volnočasové aktivity pro děti ze sociálně slabších rodin,“ vysvětluje místostarosta městské části Praha 2 Jan Kolář (ANO).

Dvojka pak spolupracuje také se školami a podporuje i příměstské a letní tábory a připravuje také volnočasové dílny pro děti nejenom ze základních škol. A v neposlední řadě ve Vinohradském pavilonu, který právě prochází rekonstrukcí, pořádá nejrůznější akce.

„V průběhu té rekonstrukce nabídnul své prostory volnočasovým aktivitám nejrůznějšího formátu. V prosinci tady proběhla vernisáž fotografií a právě hodně často se tu konají akce pod organizační strukturou Domu dětí a mládeže. Měli tady mikulášskou nadílku, měli tady výměnu dětského oblečení a hraček. A dneska tady máme masopustní veselí, takže to je strašně fajn,“ dodává místostarosta městské části Praha 2 Jan Kolář (ANO).

O pomoc ohledně pořádání a organizování akcí mohou ostatně nejrůznější subjekty Prahu 2 přímo požádat, a to formou grantů, na které letos radnice Dvojky vyčlenila částku 500 tisíc korun. Žádat mohou jak fyzické, tak právnické osoby. Nejdůležitějším kritériem je, aby projekty smysluplně podporovaly rozvoj městské části. Každý ze subjektů pak může požádat o částku ve výši až 50 tisíc korun. Žádost je třeba odevzdat do 28. března. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu