• Načítám...
>

Děti z Prahy 2 se opět bavily na akci od Komwagu

  • 23. května 2024,
  • 14:15,
  • PRAHA 2,
  • Kristýna Svobodová

Nejmladší obyvatelé druhé městské části zaplnili areál úklidové a svozové společnosti Komwag. Konal se tady totiž už 18. ročník akce Dvojka s Komwagem, která je určená především dětem. Za cíl si klade poučit nejmladší školáky o ekologii.

Reklama

Akce Dvojka s Komwagem je plnoletá. Osvětově zábavná akce pro děti z Prahy 2, kterou každoročně pořádá úklidová a svozová společnost ve spolupráci s druhou městskou částí, se totiž letos uskutečnila už po osmnácté.

,,Celou akci organizujeme jako environmentální příběh pro děti hlavně ze škol, ale už i dneska z mateřských škol, ale přicházejí sem i běžní občané z Prahy 2 a snažíme se je nějakou zábavnou formou přiblížit k tomu, jak třídit, co třídit, co dělat a jak vůbec zacházet s veřejným prostředím," vysvětloval ředitel Jaroslav Stružka, výkonný ředitel společnosti Komwag.

V rámci environmentální osvěty si tak děti vyzkoušely například to, jak správně vytřídit odpad.

,,Děti dostávají kartičky s odpadky a snaží se je rozdělovat podle cedulek, které jsou na popelnicích. V Praze se malinko ten sběr změnil, takže se je snažíme k tomu navést," popisoval jednu z možných aktivit akce Jan Štika, lektor programu Tonda Obal.

,,Děti se nějakou zábavnou formou učí, jak s těmi komunálními odpady nakládat, baví je to, jsou nadšené, pak to vlastně prezentují i ve školách a je vidět, že skutečně ta edukace funguje a že se o tu problematiku zajímají. Pro mě to je docela dobré znamení, že by tahle generace mohla být o něco ohleduplnější vůči přírodě," doplnil místostarosta městské části Praha 2, Jan Kolář (ANO).

Kromě ekologické osvěty akce dětem přinesla také zábavu. Zblízka si mohly prohlédnout třeba popelářské auto a další svozovou techniku. Nechyběla ale ani jízda zručnosti, ukázka parkuru a pro ty nejmenší pak třeba i balónky nebo skákací hrad.

anketa

,,Mě baví nejvíc tady třeba ten parkur, jak tady mají."

,,Mně se nejvíc líbil ten parkur a zmrzka."

,,Ten skákací hrad a nebo balónky, co jsou tu všude kolem."

V rámci zábavného dne pro děti si nejmenší obyvatelé Dvojky mohli vyzkoušet také maxi-domino, šlapací popelnici nebo třeba oblíbené malování na obličej.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu