• Načítám...
>

Primátorky zpestřila dvojice závodů mladších žáků

  • 3. června 2024,
  • 9:23,
  • PRAHA 2,
  • Ondřej Švec

Vltava hostila už 111. ročník legendárních Primátorek. Závod, na kterém se představily špičky tuzemského veslování, zpestřil také vložený dvojzávod hned první ze tří dnů akce. Šlo o pohár starosty městské části Prahy 2, kde se ve dvou finálových závodech utkali mladší žáci a žákyně. Klání těch nejmladších ukázalo, že české veslařství je v dobrých rukách a o nadějné a talentované veslaře a veslařky se rozhodně nemusíme bát. Ti si navíc poradili i s nepříznivým počasím.

Reklama

Na Vltavě proběhly 111. Primátorky. Tento legendární veslařský souboj trval tři dny a představily se na něm špičky domácího veslování, největší naděje, ale i ti nejmladší z řad kluků a holek. Právě na ně byla upřena pozornost hned první den této akce. Partnerem dvojice finálových závodů mladších žáků a žákyň byla městská část Praha 2.

„Tento vložený závod je závod nejmladšího žactva, čili na té lodi jsou jak slečny, tak pánové. Mají párové veslo, což je na tom nejrozkošnější, ty lodě vypadají jako stonožka. My jsme se rozhodli pro tento závod, že to pojmenujeme závod O pohár starosty, protože jsou to ti nejmladší a my vždy podporujeme ty nejmladší. Děláme to rádi, abychom podpořili jejich rozjezd do života,“ vysvětluje starosta městské části Praha 2 Jan Korseska (ODS).

Pan starosta má k vodě blízko, protože sám v mládí závodně vesloval. 

„Já měl první etapu, když jsem skončil v nějakých 17 letech a pak jsem se ještě nechal přemluvit na starší kolena a jezdil jsem za veterány za Český veslařský klub a bylo to báječné. Já tvrdím, že veslování je nejzdravější sport, protože je dokázáno, že zapojíte 97 procent svalstva,“ říká Jan Korseska, starosta městské části Praha 2.

První finálový závod vyhrál tým složený z Veslařského klubu Bohemians Praha a Veslařského klubu Roudnice nad Labem. Posádka tvořená z kluků a holek se přitom nezalekla ani deštivého počasí, které během závodů panovalo.

„Bylo to super, já se deště nebojím a myslím, že ani zbylí veslaři na Osmě se nebojí deště, takže to bylo super. Jsem za to hodně rád, bylo to hodně vyrovnané a moc jsme si ten závod užili,“ hodnotí Tomáš Polák z Veslařského klubu Bohemians Praha.

Druhý finálový závod ovládlo společenství Veslařského klubu Lysá a Veslařského klubu Ohře Louny, kde závodila i talentovaná veslařka Elen Hottmarová. Jak dlouho závodí, co už vyhrála a na jaké další závody se chystá v nejbližší době?

„Já vesluji první rok, takže to byl můj první závod na Osmě, ale už mám dvě medaile i z párovky. Teď bude příští týden oblast Labe a potom bude Mistrovství republiky,“ vyjmenovává Elen Hottmarová z Veslařského klubu Ohře Louny.

Dvojice vložených finálových závodů nejmladších žáků a žákyň ukázala, že české veslařství je v dobrých rukách a o nadějné a talentované veslaře a veslařky se rozhodně nemusíme bát. A oni zase pro změnu prokázali, že se nebojí ani vody, ani deště a když je potřeba, tak umí táhnout za jeden provaz nebo přesněji řečeno veslo. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu