• Načítám...
>

Děti z Prahy 2 navštívily Ptačí říši

  • 21. června 2024,
  • 10:54,
  • PRAHA 2,
  • Věra Dušková

Městská část Praha 2 ve spolupráci s Obvodním mysliveckým spolkem Praha 2 a společností Lesy hlavního města Prahy uspořádala akci pro děti s názvem Ptačí říše. Děti z mateřských škol a prvního stupně základních škol se tak mohly seznámit s volně žijícími druhy ptáků.

Reklama

Do Riegerových sadů přišly skupiny dětí z mateřských a základních škol, aby navštívily Ptačí říši. Akci, kde se jim dostalo od těch nejpovolanějších výkladu o druzích a životě ptáků žijících ve volné přírodě.

"Máme tady například hrabavé ptáky támhle u kolegy, kde máme například tetřeva, velkou vzácnost, ukazujeme dětem, jak vypadá křepelka nebo koroptvička, u sebe mám dravce a krkavce, abych ukázal, jaký je rozdíl mezi havranem, vránou, jak vypadá krahujec a jak velký je ve skutečnosti orel," řekl Jan Patočka - lektor Lesů hl. m. Prahy.

"Tato akce je tradiční, my ji pořádáme ve spolupráci s Mysliveckým spolkem Prahy 2 a zároveň s organizací Lesy hlavního města Prahy. Je to opakovaná akce, vždy v červnu ji pořádáme, vždy nám vyjde krásně počasí, takže jsme rádi, že je tady plno dětí, které si mohou užít přírodu přímo od těch nejzkušenějších," řekl Jan Recman (ODS) - místostarosta městské části Praha 2.

"Minulý rok jsme měli téma vodu, to znamená, že jsme tady měli stanoviště s dřevěnými chlupáči, to znamená, že jsme tady měli nutrii, norka a nebo dokonce i bobra, aby děti věděly, jaký je rozdíl mezi bobrem a nutrií a nepletly si to s kapybarou, což jsme jim tady asi stokrát zopakovali, že bobr je kapybara, tak aby si to nepletly," řekl Jan Patočka - lektor Lesů hl. m. Prahy.

"Máte pocit, že to děti více zajímá, než mobily a počítače?"

"To bohužel musím říci, že ne, dle mého názoru mobily a počítače jsou více, ale máme tu výhodu, že jak tady máme ty preparáty, tak ty přinutí ty děti zvednout oči od těch mobilů. Naštěstí tady máme především malé děti, které ještě nejsou tak do toho mobilu zasvěcené," řekl Jan Patočka - lektor Lesů hl. m. Prahy.

S ekologickou osvětou je právě třeba začít už od nejútlejšího věku, což si městská část Praha 2 velmi dobře uvědomuje.

"My na Praze 2 životní prostředí vnímáme velice vážně, je to pro nás důležité téma a proto se snažíme naše školáky i mateřské školáky na základních školách odmalička edukovat v oblasti životního prostředí, ochraně klimatu, v třídění odpadů a právě proto pořádáme tuto akci, kde si malé děti můžou vyzkoušet, jakým způsobem se dá starat o životní prostředí," řekl Jan Recman (ODS) - místostarosta městské části Praha 2.

Pravidelné červnové akce ekologické osvěty pro děti v Riegrových sadech jsou součástí projektu Čistá dvojka. Jeho hlavním cílem je informování a vzdělávání občanů za účelem povzbuzení k většímu zájmu o životní prostředí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu