• Načítám...
>

Den s městskou policií se letos konal v parku Folimanka

  • 5. srpna 2024,
  • 18:25,
  • PRAHA 2,
  • Kristýna Svobodová

Sportovně laděné odpoledne plné her a soutěží. Takový byl Den s městskou policií v parku Folimanka v Praze 2 pod Nuselským mostem. Prostřednictvím zábavy se děti měly dozvědět třeba to, jak reagovat v krizových situacích nebo si procvičit znalost dopravních značek, se kterými se běžně setkávají při jízdě na kole.

Reklama

Jízda zručnosti, poznávačka dopravních značek nebo oblíbená prohlídka policejního auta. V parku Folimanka radnice Prahy 2 spolu s městskými strážníky uspořádala další ročník preventivní akce s názvem Den s městskou policií. 

,,Jde vlastně o zábavný formát, v rámci kterého dětem předáváme informace z oblasti prevence. Pro městskou část Praha 2 tak oblast bezpečnosti, prevence je velmi důležitou prioritou. My chceme, abychom se nezaměřovali pouze na pořádek ve veřejném prostoru z pohledu represe, ale i z pohledu prevence a určitě zaměření na mladé děti, na mládež a určitě mezi to patří," řekl Michal Zuna (TOP 09), radní MČ Praha 2.

Děti se tak formou hry a nejrůznějších soutěží měly naučit také, jak se správně zachovat v krizové situaci. V poslední době pak policisté upozorňují i na často nebezpečné jednání uživatelů elektrokoloběžek. 

,,Často se setkávají děti a samy nám to říkají, že mají často kontakt s elektrokoloběžkami na chodníku a když se pohybují elektrokoloběžky na chodníku, kam nepatří, tak může velice snadno dojít i nějakému karambolu a to nechceme, takže jim říkáme, že je lepší zastavit, vyčkat až ten elektrokoloběžkář přejede," popisoval preventista Městské policie, Lukáš Kačerovský.

Pravidelnou součástí této akce je pak i oblíbená jízda zručnosti na kole mezi kužely a protože jsme ve městě, tak i poznávací cvičení z dopravních značek.

,,Mohou si to tady v klidu vyzkoušet v bezpečném prostředí, perfektně zatáčet a přitom tady máme pro děti ještě test značek. Ptáme se jich na ty nejdůležitější značky, se kterými se setkávají v hlavním městě Praha," doplnil Kačerovský.

Preventivní bezpečnostní akce pro děti tím ale v Praze 2 letos rozhodně nekončí. Už 6. září na náplavce Rašínova nábřeží proběhne Den s integrovaným systémem. Tady se pak představí všechny bezpečnostní a záchranné složky. Návštěvníci se mohou těšit na řadu ukázek techniky nebo sehraných zásahů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu