• Načítám...
>

Praha 2 připravila pokračování poznávací venkovní hry

  • 12. srpna 2024,
  • 10:02,
  • PRAHA 2,
  • Kristýna Svobodová

Městská část Praha 2 pokračuje v seriálu venkovních her s názvem Putování Prahou 2. Další dvě trasy provedou zájemce po místech, která jsou spjatá s hudebními velikány, z nichž řada letos slaví výročí. I tentokrát je navíc možnost soutěžit, a to až do konce roku.

Reklama

Druhá městská část pokračuje v sérii venkovních her s názvem Putování Prahou 2. Už v těchto dnech se tak Pražané mohou vydat po dvou nově připravených trasách. Ta první sleduje stopy hudebních velikánů, jako je Bedřich Smetana, Antonín Dvořák, Josef Suk nebo třeba Leoš Janáček.

,,Málokdo ví, že všichni tito velikáni měli svá zajímavá místa tady v Praze 2. Buď tady žili nebo se tady oženili, někteří tady zemřeli, jiní jsou tady pochováni. Takže s tím vším se uživatelé mohou na trase seznámit a dozvědět i různé takové zajímavosti, třeba jaké oblíbené jídlo bylo Bedřicha Smetany, jaké velké stroje rád obdivoval Antonín Dvořák a podobně," popisoval téma jedné ze dvou nových letošních tras, místostarosta Prahy 2, Jaroslav Šolc (ODS).

Do soutěže se zájemci zapojí prostřednictvím chytrého telefonu. Stačí navštívit webové stránky putovani.praha2.cz. Tam se soutěžící zaregistrují, zvolí trasu a pak už mohou vyrazit do ulic a hrát.

,,Když si člověk zvolí trasu, tak se mu zobrazí přehled těch míst a musí začít na tom prvním místě trasy a postupně ho to navádí na ty další, ale samozřejmě už v tom přehledu vidí, co ho všechno čeká," vysvětloval Šolc.

Druhá trasa se pak věnuje proměnám architektury v průběhu staletí.

,,Trasa začíná zase u nejstarší stavby nebo u jedné z nejstarších, románská rotunda na Vyšehradě a postupně prochází převážně Novým Městem, takže poznají gotiku, baroko, ale i styly 20. století, třeba kubistický trojdům dole pod Vyšehradem nebo funkcionalistický dům tady na Karlově náměstí a končí se, jak jinak, u jedné z nejslavnějších staveb moderní architektury, u Tančícího domu," doplnil Šolc.

Novinkou pak bude další trasa ke 145. výročí od povýšení Královských Vinohrad na město. Po této trase se Pražané budou moci vydat od září.

,,Tam se budou uživatelé seznamovat s historií Vinohrad. Ta trasa samozřejmě začíná na Praze 2 na náměstí Míru, ale postupně se prochází i na Prahu 3 a na Prahu 10, protože Vinohrady byly kdysi veliké a až v 60. letech minulého století rozdělené," dodal Šolc.

Všechny trasy je možné procházet i bez registrace. Kdo chce ale soutěžit, je třeba se na webových stránkách přihlásit. Prvních 20 se pak dostane do slosování například o vstupenky na koncerty nebo poukázku do cukrárny Vanille na náměstí Míru.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu