• Načítám...
>

Školní rok v Praze 2 pokračoval bez prázdnin

  • 30. srpna 2024,
  • 16:14,
  • PRAHA 2,
  • Ladislav Jakub

Místo školních batohů a aktovek brašny s nářadím a hurá do školy i v červenci a srpnu. Na základních školách, které zřizuje Praha 2, se tak dveře netrhly ani o prázdninách. Učebny obsadili dělníci, kteří je připravovali na nový školní rok.

Reklama

Místo školních batohů a aktovek brašny s nářadím a hurá do školy i v červenci a srpnu. Na základních školách, které zřizuje Praha 2, se tak dveře netrhly ani o prázdninách. Učebny obsadili dělníci, kteří je připravovali na nový školní rok.

"Musí se využít prázdniny pro to, že jsou školy prázdné. My jsme letos například v Základní škole Kladská vyměnili okna, udělali omítky a vymalovali. Například v Základní škole Botičská i Sázavská jsme rekonstruovali sociální zázemí pro děti a v Sázavské ulici jsme ještě zrekonstruovali a zmodernizovali kuchyň, výdejnu a jídelnu," řekl starosta městské části Praha 2 Jan Korseska. 

Na nový školní rok se na Základní škole v Londýnské ulici netěšili jen žáci, ale i kantoři. Ti totiž získali úplně nové prostory, a to na půdě školy. 

"Na Praze 2 nemáte žádné rozvojové území, kde bychom mohli stavět nové školy, takže jsme nuceni využívat stávajících prostor a tu půdní vestavbu jsme museli udělat. V naší škole bylo třeba i 6 lidí na jednom místě v kabinetě nebo ve sborovně a mnohdy ti učitelé měli kabinety v učebnách. My jsme jim tedy udělali kulturní prostředí, kde je to bude třeba i víc bavit a budou tam mít možnost v klidu pracovat," dodal starosta druhé městské části. 

"Tak nacházíme se v prostorách nově zrekonstruované půdy a právě jsme přišli z takového technického zázemí, kde bude možnost uvařit si kávu nebo čaj, do největší místnosti. Tady je šance, že se budeme setkávat se studenty nebo návštěvami, které přijdou do školy a nebo i budeme mít prostor, abychom rozdělili děti do více skupin," popsal cestu školou ředitel Základní školy Londýnská Martin Ševčík. 

Ale s úpravami na této základní škole, která funguje už přes 130 let, ještě nekončí. Práce trvají do poslední chvíle a i příští rok o prázdninách budou pokračovat. Nejen na půdě, ale i ve sklepě. 

"Zůstalo nám ještě jedno podzemní patro. Tam je udělaná taková hrubá přípravna. Tam je to udělané jenom proto, aby to fungovalo a příští rok se to celé dodělá, protože té práce je opravdu hodně," prozradil Jan Korseska (ODS), starosta MČ Praha 2.

Základní škola Londýnská je mimochodem proslulá tím, že třídy mají hned dvě patra. Jedno slouží výuce a druhé oddychu. Tak a teď už jen zazvonit a hurá do školy.  

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu