• Načítám...
>

Náměstí Míru ovládli psí mazlíčci

  • 6. září 2024,
  • 9:03,
  • PRAHA 2,
  • Veronika Kuželková

V pořadí již 8. psí den, který uspořádala městská část Praha 2, se těšil velkému zájmu nejenom majitelů, ale především jejich čtyřnohých miláčků. Kromě ukázek výcviku nechyběla ani odborná rada pro chovatele psů různých velikostí a plemen a k dostání byl i nějaký ten pamlsek.

Reklama

Náměstí Míru na Dvojce se jenom hemžilo pejsky nejrůznějších plemen a jejich hrdými páníčky. Konal se tu totiž tradiční Psí den. Organizátoři si i protentokrát připravili bohatý doprovodný program, který byl nejen plný zábavy, ale také vzdělávání. Lidé se tak mohli například dozvědět, jak psi pomáhají, jak probíhá jejich práce s Celní správou a nechyběla ani oblíbená motivační disciplína Neber buřta a řada dalších soutěží. Akci přišli podpořit zástupci městské části Praha 2 v čele se starostou Janem Korseskou.

"My máme nejenom občany, ale i pejsky, kočičky a zvířátka máme jako nedílnou součást Prahy 2 a jsou to vlastně naši obyvatelé," zdůraznil Jan Korseska (ODS), starosta MČ Praha 2.

"Jsem velká milovnice pejsků, my všichni na radnici Prahy 2 jsme taková psí komunita, takže my samozřejmě podporujeme chov psů na naší městské části. Považujeme je za součást našich rodin a jsem ráda, že tady ten dnešní osmý ročník může proběhnout. Trošku nás překvapilo počasí, protože je opravdu horko, takže to není pro všechny pejsky. Já sama už jsem svého pejska támhle schovala pod strom, dala mu vodu a půjdu ho odvézt teď do klimatizace," popsala Lucie Pechová (ODS), místostarostka MČ Praha 2.

"Praha 2 je na rozloze 420 hektarů či nějaká velká rozloha to není. 11 % z toho je zeleň a pro naše mazlíčky, kterých je registrováno přibližně 1800, vynakládáme za rok 3 miliony 800 tisíc korun. Je to na sběr exkrementů, je to na výměnu pytlíku a podobně," připomněl  Jan Korseska (ODS), starosta MČ Praha 2.

Na loňském ročníku na stánku městské části probíhala rozsáhlá anketa ohledně preference sáčků na psí exkrementy. Kupodivu vyhrály ty plastové. 

"85 % pejskařů a lidí se vyjádřilo, že chtějí igelitové pytlíky. Takže jsme v únoru vyměnili ty papírové za igelitové, je to teda více odpadu. Nicméně ekologické to není, protože ani exkrementy psí nejsou ekologické. I když byly papírové sáčky, tak všechno se odváželo do spalovny. Takže i teď se všechno odváží do spalovny, takže se nemusí nikdo bát, že se tady neřídíme ekologií," doplnil  Jan Korseska (ODS), starosta MČ Praha 2.

Tato akce Prahy 2 opět ukázala, že o ni byl mezi pejskaři zájem opravdu obrovský. Každý pán si totiž přeje, aby jeho pes byl nejen kamarádem, ale také aby poslouchal a byl zdravý.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu