• Načítám...
>

Na náměstí Míru se pomáhalo

  • 16. května 2018,
  • 19:29,
  • PRAHA 2,
  • Lukáš Kubát

Už více než dvě desetiletí pomáhá dětem a mladým lidem z dětských domovů organizace Letní dům. Ta už po jedenácté na náměstí Míru pořádala Dobročinný bazar. Finanční prostředky, které se na bazaru vyberou, poputují na dobré účely.

Reklama

Už od roku 1997 funguje organizace Letní dům. Ta se stará o děti, které vyrůstají v náhradní rodinné péči a v dětských domovech.

"Letní dům znám 20 let, pomáhám jim od samého počátku. Snažím se přilákat pozornost lidí k tomu, co Letní dům dělá. Pomáháme dětem z dětských domovů. Následně také pomáháme dětem z rodin, které jsou nějakým způsobem ohrožené, aby vůbec do toho dětského domova nešly," řekl Petr Vacek, herec. 

Jednou z akcí, kterou Letní dům pořádá, je Dobročinný bazar na náměstí Míru. 

"Letos je to právě na podporu 28 rodin, kde je ta situace v rodině velmi složitá, a těmto pomáháme," řekl Jan Bárta, ředitel Letního domu. 

Návštěvníci bazaru pomáhali nejen koupí oblečení, ale mohli si dát i speciální dobročinnou bramborovou polévku nalévanou přímo od známých osobností, které akci podpořily. 

"Je to jedna z těch neziskových organizací, se kterou spolupracujeme moc rádi, protože opravdu pomáhá dětem. Vždy víme komu pomáhá. Já se zapojuji každý rok a vždy prodávám u jednoho stánku zboží," řekla Alexandra Udženija, místostarostka MČ Praha 2. 

"My to oblečení získáváme od dárců a skutečně už nám volají někdy od března, že by chtěli přinést oblečení," řekl Jan Bárta. 

Na náměstí se prezentoval i nadační fond Prahy 2 s názvem Dvojka srdcem.

"Náš nadační fond vznikl právě proto, aby pomáhal lidem z MČ Praha 2, a to těm, kteří to potřebují. Jsou to senioři a děti a jsem strašně ráda, že ho dnes můžeme na náměstí Míru při Letním domu prezentovat, protože ta činnost je velmi podobná," řekla Alexandra Udženija. 

Více o fondu najdete na stránkách www.dvojkasrdcem.cz.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu