• Načítám...
>

Parky Prahy 2 zní hudbou

  • 12. července 2018,
  • 12:44,
  • PRAHA 2,
  • Lukáš Kubát

Hudební léto v parcích Prahy 2, to je série koncertů vážné a jazzové hudby v Havlíčkových a Riegrových sadech, na Folimance a Karlově náměstí. Návštěvníci koncertů si tak mohou užít hudbu na těch nejkrásnějších místech z celé dvojky.

Reklama

V Havlíčkových sadech bylo zahájeno hudební léto v parcích Prahy 2. 

"Už před 4 lety jsme to vymysleli jako akci, která v letních měsících oživí příjemnou hudbou naše krásné parky. Zvolili jsme takovou koncepci, že střídáme ty parky, takže začínáme v Havlíčkových sadech a půjdeme dále do Riegrových sadů, na Folimanku a skončíme na Karlově náměstí," řekl Jaroslav Šolc, radní MČ Praha 2. 

V každém ze 4 parků je na programu dvouhodinový koncert, který je rozdělený na 2 části.

"Klasická hudba první hodinu, druhou hodinu je to žánr swingový, jazzový," řekla Helena Bendová, organizátorka koncertů.

První večer patřil trojici studentů hudebního gymnázia, kteří si říkají Horymírovo trio. A po klasické hudbě zazněly hity stříbrného plátna. 

"Hlavně v tom triu budeme hrát Claudea Debussyho, trio G dur, 3. a 4. větu. Potom v těch sólech já budu hrát např. skladby od Fryderyka Chopina," řekl Ondřej Tuček, klavírista. 

"Tady prezentujeme jazz, jazzové muzikanty. Nejsme vyloženě kapela, která spolu hrává pravidelně. Budeme hrát jednak písničky ze starých českých filmů, a poté starých amerických filmů, protože tam všude se dostal jazz," řekla Petra Vlková, zpěvačka. 

Další z koncertů bude na programu 25. července, a to v Riegrových sadech.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu