• Načítám...
>

Rodiče v Praze 2 doprovodili děti do prvních tříd

  • 3. září 2018,
  • 13:46,
  • PRAHA 2,
  • Natálie Forsterová

V Praze 2 se otevřely dveře základních škol stovkám prvňáčků. Ti se společně s rodiči vypravili vstříc novým začátkům například i na ZŠ Slovenská. Tam natáčela redaktorka Natálie Forsterová.

Reklama

ZŠ Slovenská v Praze 2, půl osmé ráno. I tady se 3. září scházeli dojatí rodiče, kteří přišli své děti doprovodit do první třídy. 

anketa

A na co se nejvíce těšili samotní prvňáčci? 

anketa

ZŠ Slovenská letos otevřela celkem 2 první třídy. Podle ředitelky Hany Žampové byl ale zájem rodičů mnohonásobně vyšší.

"Je to radostná atmosféra, všichni se těšíme a dnes je ještě okořeněná tím, že přišla naše báječná paní starostka," řekla Hana Žampová, ředitelka ZŠ Slovenská. 

"Jak jsem tady i říkala před nastoupenými rodiči a prvňáčky, že kdyby paní ředitelka mohla, otevře klidně 4 první třídy. Bohužel ta kapacita budovy není nafukovací a bohužel se tedy mohly otevřít pouze 2 třídy. Na druhou stranu jsme rádi i za to, protože někde mají problémy takové, že ani nedokážou školy zaplnit, což není problém Prahy 2," řekla Jana Černochová, starostka MČ Praha 2.

Starostka MČ Praha 2 se po uvítání prvňáčků přesunula do nedaleké ZŠ Kladská. Tam představila společně s ostatními novinku nazvanou Láskyplná zóna. Jde o prostor před školou, který má rodičům v dnešní uspěchané době připomenout, že není nad láskyplné objetí jejich ratolestí. 

"Je to pro připomenutí. Nemusí se tu vždy v té zóně objímat, jde o to připomenutí," řekla Kateřina Vávrová, ředitelka ZŠ Kladská.

ZŠ Kladská letos otevřela 2 první třídy a i tady počet zájemců mnohonásobně převýšil počet volných míst.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu