• Načítám...
>

Klub Dvojka nabízí lidem kulturu už dva roky

  • 5. září 2018,
  • 10:49,
  • PRAHA 2,
  • Jan Varga

Klub Dvojka pro přátele kultury slaví dva roky své existence. Za tu dobu se v městské části Praha 2 podařilo uspořádat mnoho akcí a to jak divadelních, hudebních, tak i výtvarných. Klub má v současnosti na čtyři sta členů a hlásí se k němu i významné kulturní osobnosti žijící v Praze 2.

Reklama

Kulturu milující obyvatelé Prahy 2 mají už 2 roky šanci využívat služeb Klubu Dvojka. Ten právě těmto lidem přibližuje organizace, které pořádají zajímavé kulturní akce na území MČ. Za 2 roky se toho stihlo už opravdu mnoho.

"Je tady zájem jak o hudbu, tak o výtvarné umění, literaturu, film. Ale překvapilo mě i poměrně to, že docela hodně zájemců je i o historii Prahy 2, proto jsme i v této oblasti učinili řadu akcí, jako jsou komentované vycházky. Novinkou také je, že jsme připravili elektronickou encyklopedii kulturně-historického dědictví Prahy 2 na webu," řekl Jaroslav Šolc, radní MČ Praha 2. 

V tuto chvíli má klub na 400 členů. Každý, kdo je členem, má jisté výhody od partnerů klubu. Mezi ty patří kulturní instituce, muzea i památky. 

"Jsou tam pochopitelně naše kulturní organizace, jako je Novoměstská radnice nebo Knihovna na Vinohradech. Úžasné organizace fungující tady na Praze 2, jako je Kino MAT, Divadlo D21 v Záhřebské ulici, Muzeum Antonína Dvořáka, Muzeum Policie, ale i organizátoři různých hudebních akcí, jako jsou P & J Music, Harmonia Praga, Art Botič a další," řekl Jaroslav Šolc. 

Klub se také mimo jiné snaží představit zajímavé kulturní osobnosti ze světa hudby, herectví a výtvarnictví. Jde o osobnosti, které jsou z Prahou 2 spjaty.

"Na letošní rok plánujeme ještě několik zajímavých akcí, ze kterých bych zdůraznil třeba představení našich nově určených čestných občanů Prahy 2 z oblasti kultury. Mezi nimi bych zdůraznil zejména osobnost světově známé pěvkyně, paní Soni Červené. S tou budeme dělat koncert a besedu v říjnu na Novoměstské radnici," řekl Jaroslav Šolc.

Každý, kdo by se chtěl těchto zajímavých akcí účastnit, má dveře otevřené. Veškeré informace naleznou zájemci na internetových stránkách a novinách Prahy 2.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu