• Načítám...
>

Vinobraní na Grébovce ozdobí osobnosti historie

  • 18. září 2018,
  • 15:50,
  • PRAHA 2,
  • Jan Varga

Tradiční akce Prahy 2, Vinobraní na Grébovce, se blíží. Návštěvníci se mohou těšit nejen na oblíbený burčák z vlastních historických vinic, ale také na atraktivní doprovodný program. Ten se letos ponese v duchu oslav 100. výročí založení Československa.

Reklama

Letošní ročník Vinobraní na Grébovce bude patřit významným českým osobnostem. Tak jako jiné MČ i Praha 2 si připomíná významná osmičková výročí. A tak se rozhodla přiblížit lidem osobnosti, které byly s touto MČ spjaty.

"Na vinobraní budete moci potkat lidi, jako je Karel Čapek, první československý prezident nebo první porevoluční prezident - Václav Havel. My se snažíme i touto formou té mladé generaci připomínat naše dějiny," řekla Jana Černochová, starostka MČ Praha 2. 

Samozřejmě nebude chybět ani tradiční burčák z vinic v Grébovce. Letos ho ale nebude tolik jako v předešlých letech. 

"Bude opravdu menší sklizeň, vidím to tak o 30%, možná i více. Hrozny jsou hodně proschlé, takže je menší výtěžnost toho moštu a je nutné je probírat," řekla Iveta Bulánková, správce vinice Grébovka. 

Díky tomu ale zbyly hrozny zralé a kvalitní. Letos podle vinařů nebyl problém s houbovými chorobami. Jistě ale nebude platit, že kdo dřív přijde, ten dřív mele. Letošní ročník totiž ozdobí na 40 druhů vín, a to i ze zahraničí. 

"Letošní ročník jsme také pojali tak, že jsme chtěli představit některá vína a jídla ze zahraničí, aby si obyvatelé Prahy 2 mohli porovnat různé chutě i vůně. Těším se i na to, že tady bude celá řada vědomostních soutěží, protože se vždy snažíme, aby naše vinobraní bylo akcí pro celé rodiny," řekla Jana Černochová.

Opět nebude chybět ani hudba. Vystoupí studentské kapely ale také Anna K. nebo Tonya Graves. Připraveny budou také ukázky tradiční řemesel, jako je sklářství, řemeslné zpracování oděvů nebo ruční tisk. Přijít můžete v pátek odpoledne na náměstí Míru nebo v sobotu do Havlíčkových sadů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu