• Načítám...
>

Na Novoměstské radnici ocenili pečovatelky

  • 21. listopadu 2018,
  • 18:42,
  • PRAHA 2,
  • David Wilczek

V Novoměstské radnici proběhlo slavnostní předávání cen ankety Pečovatelka roku. Cílem této soutěže je podpořit pracovnice a pracovníky, kteří každodenně pomáhají potřebným. Ocenění se každoročně uděluje ve třech kategoriích – pobytové, terénní a ambulantní služby.

Reklama

Starat se o seniory je psychicky a fyzicky velmi náročná profese. I přes to musí být pečovatelka neustále vstřícná a ochotná pomáhat. Ty nejlepší nominují na cenu Pečovatelka roku samotní klienti sociálních center.

"Přihlášky určitě dostáváme průběžně. Musím ale říci, že se tomu věnujeme určitě týden a každá z nás si tedy pročte všechny ty přihlášky. Potom máme setkání celé poroty, kde se domlouváme a dohadujeme. Musím říci, že celá léta se docela shodneme," řekla Michaela Lengálová, porotkyně. 

Tento rok vybírala odborná porota z 15 kandidátů 3 nejlepší. Hodnotili se pečovatelé, kteří poskytují terénní, ambulantní či pobytové služby.

"Hodně času věnujeme tomu, abychom opravdu našli to, co je zajímavé v té přihlášce. A to třeba to, že ten člověk využívá nové přístupy v pečovatelských službách, jako bazální stimulace. Ale také samozřejmě třeba oceňujeme to, jak dlouho ten člověk v dané oblasti pracuje," řekla Michaela Lengálová, porotkyně. 

Tradičním spoluorganizátorem této akce je Praha 2. Předávání cen se zúčastnila i místostarostka Alexandra Udženija, která s pečovatelskou službou má osobní zkušenost. 

"Protože mám babičku, za kterou dochází každý den pečovatelka a my tu paní vnímáme jako součást rodiny. To není jen pečovatelka, ona k nám prostě patří. A to je na tom to krásné," řekla Alexandra Udženija, místostarostka MČ Praha 2. 

Cenu Pečovatelka roku získala Dagmar Brhelová, která pracuje pro Městskou správu sociálních služeb v Mostě, Helena Novoveská z Diecézní charity Brno a Viktor Polák z domova Barbora v Kutné Hoře.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu