• Načítám...
>

V Praze 22 přivítali občánky

  • 11. dubna 2022,
  • 21:25,
  • PRAHA 22,
  • Jaroslav Šetlík

Ve slavnostní atmosféře proběhlo po covidové pauze vítání občánků městské části Praha 22. Na tento ojedinělý akt se do budovy radnice dostavili nejenom čerství rodiče a jejich děti, ale i další příbuzní. A je to pochopitelné, vždyť taková chvíle je jen jednou v životě.

Reklama

Po covidové pauze se v Praze 22 opět konalo vítání občánků. Na slavnostní okamžik, který proběhl v budově úřadu městské části, se těšili nejen rodiče, ale i starosta Tomáš Kaněra.

"Prvním důvodem je to, že dva roky jsme oficiálně vítání občánků uskutečňovat nemohli z důvodu toho pandemického vývoje, jaký byl. A za druhé, je to vždycky takové určitě odlehčení a těším se na to. Já jsem se sám účastnit nikdy nemohl a bude to určitě skvělé. Už se těším na usměvavé rodiče, usměvavé děti a určitě, jako to s dětmi bývá, vznikne nějaké veselé faux pas," říká starosta MČ Praha 22, Tomáš Kaněra.

Před pandemií covid-19 mělo vítání občánků v Praze 22, stejně jako v jiných městských částech, mnohaletou tradici.

"Než byla pandemie, tak se to dělalo pravidelně. V tuto chvíli dva roky ne, ale myslím si, že je to akce, která se konala každoročně. Pro poslední dvě děti narozené v roce 2021 je připravena knížka a 2 021 korun v obálce. A pro první dítě narozené v roce 2022, jak by se dalo předpokládat, 2 022 korun v obálce, v hotovosti, i s knížkou, ale ty peníze jsou asi to důležitější," říká starosta MČ Praha 22, Tomáš Kaněra.

Po samotném vítání nejmladších uhříněveských obyvatel si rodiče užili krátké posezení s občerstvením.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu