• Načítám...
>

V Uhříněvsi proběhl další Restaurant day

  • 24. dubna 2022,
  • 20:41,
  • PRAHA 22,
  • Jaroslav Šetlík

Další, již 6. ročník Restaurant Day Uhříněves, proběhl v Praze 22. Prodejci byli jako vždy převážně amatéři, obyčejní lidé a děti. Vybraná částka z prodeje byla věnována například na pomoc Ukrajině.

Reklama

Již šestý ročník oblíbené sousedské akce pro názvem Uhříněveský Restaurant Day proběhl v Praze 22. I přes nepřízeň počasí dorazilo na prostranství poblíž Nového náměstí několik desítek lidí.

"Sousedé vaří sousedům a můžete zde ochutnat různé věci od sladkostí, cukrovinek přes klobásy, teplá jídla. Jsou tady různé drinky, máme tady pivo Holá řiť. Hlavní organizátor je pan Růžička, který zde vaří kávu. Nevyšlo nám dneska počasí, ale myslím si, že i tak je zde super zábava a že se vám zde bude líbit," říká radní MČ Praha 22, Miroslav Roth.

"Já jsem ochutnala tacos, ty mi chutnaly. A nejvíce mi chutnalo Indonéské kuře."

"My jsme ochutnali domácí nugát, ten byl vynikající. Děti jedly nějaká kousací kulatá čokoládová lízátka a hamburger. A nic z toho nemělo chybu."

"Ono se to těžko rozlišuje, protože všechno bylo naprosto vynikající, takže jsem nadšený a těžko se vybírá nejlepší."

Prodejci byli jako vždy převážně amatéři, obyčejní lidé a děti, kteří rádi vaří. Nechyběly ale ani pokrmy z místních restaurací. Všichni stánkaři navíc výtěžek z prodeje věnovali na dobrou věc.

"O tom teď probíhá nějaká diskuze. V podstatě by to měl být příspěvek pro maminku s nemocným dítětem, možná něco bude i příspěvek na ukrajinské uprchlíky," říká radní MČ Praha 22, Miroslav Roth.

V předchozím ročníku této akce se vybralo více než třicet osm tisíc korun a organizátoři doufají, že podobný výtěžek bude i letos.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu