• Načítám...
>

Čarodějnický rej se opět vrátil i do Uhříněvsi

  • 1. května 2022,
  • 21:37,
  • PRAHA 22,
  • David Wilczek

Do Uhříněvsi, stejně jako do jiných městských částí, doletěly v poslední dubnový den čarodějnice. Oslava se konala v areálu SK Čechie a kromě opékání buřtů nechyběla třeba soutěž o nejlepší masky.

Reklama

Po dvouleté pauze, kterou způsobila koronavirová pandemie, se v celé Praze opět konala tradiční událost pálení čarodějnic. Nejinak tomu bylo i v Uhříněvsi, kde si na udržování tradic dlouhodobě zakládají. 

"Jsme Uhříněves. A jak ta ves na konci napovídá, mělo by to být takové venkovštější, lidovější, přátelštější a sousedštější. Takže o to se vždy snažím a snažit budu. Po těchto akcích bude hlad vždycky, protože v tuto chvíli probíhají v naší městské části nezávisle na sobě troje čarodějnice, které jsou od sebe vzdáleny 3 až 4 kilometry. A počítám, že všude bude plno," říká starosta MČ Praha 22, Tomáš Kaněra. 

Čarodějnic a čarodějů se sešlo opravdu velké množství. A všichni se na svůj velký den patřičně vyzdobili. 

anketa

"Jaké umíš čáry?"

"Abraka dabra, ať je z tebe žába."

"Bojíš se čarodějnic?"

"No, docela jo."

"Co musí správná čarodějnice umět?"

"Asi aby nebyla odhalená."

"Co musí správný čaroděj umět?"

"Kouzlit a lítat na koštěti."

K pestrému kulturním programu přispěla i místní kapela Houpačák. 

"Připravili jsme si pro děti kouzelníka. Dále jsme připravili soutěž o nejpěknější či nejvtipnější masku čarodějnice. Protože jsme ve fotbalovém areálu, tak jsou tady fotbalové hry. Dále tady máme malování na obličej," prozrazuje starosta MČ Praha 22, Tomáš Kaněra.

Jedním z vrcholů podvečera bylo zapálení hranice. Následně pak odstartovala spontánní zábava malých i velkých čarodějů a čarodějek. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu