• Načítám...
>

V Cukrovarském parku v Uhříněvsi proběhl Dětský den

  • 5. června 2022,
  • 19:12,
  • PRAHA 22,
  • Ondřej Švec

Po rozvolnění protikoronavirových opatření je to v jednotlivých městských částech jedna akce za druhou. Ne jinak tomu bylo první červnovou sobotu v Praze 22 - Uhříněvsi, kde se v Cukrovarském parku konal Dětský den. Na malé a velké návštěvníky čekala řada soutěží, bohatý doprovodný program, kde nechyběla taneční nebo hudební vystoupení a na milovníky motorů čekalo svezení historickým autobusem, který jste mohli vidět v nejednom československém filmu nebo seriálu. TV Praha byla u toho!

Reklama

První červnovou sobotu proběhl v městské části Praha 22 - Uhříněves Dětský den. Malí i velcí návštěvníci se tak mohli těšit z bohatého doprovodného programu, řady soutěží a hudebních vystoupení. 

„Máme tu hromadu aktivit pro děti. Různé workshopy, můžou se podívat na mobilní planetárium, můžou se podívat na nějaký film. Pak máme i maxibubliny, souboj s medvědem, zkrátka, na co si vzpomenete,“ popisuje organizátorka akce, Hana Spěšná.

Nechyběly ani parádní kousky na kole, skákací hrad - dokonce i se skluzavkou nebo projížďka na ponících. Na milovníky motorů pak čekal  historický autobus značky Škoda přezdívaný „Erťák“.

„Máme zde nastavený jízdní řád a tady takhle někde po Uhříněvsi nám tady jezdí. Některé rodiče s dětmi dopravuje z místa bydliště sem na náměstí, jiní zase pojedou zpátky a jiní ho využijí jen pro okružní jízdu. Někde tady máme „erťáčka“ - krásného, modrobílého,“ vysvětluje starosta městské části Praha 22 - Uhříněves, Tomáš Kaněra.

Zorganizovat takovouto akci po dvouleté koronavirové pauze, které se zúčastnily stovky lidí, nebylo nic jednoduchého a neobešlo se to bez  tradiční podpory městské části Praha 22 - Uhříněves.

„My jako městská část podporujeme jakoukoli akci, kde se lidé po těch dvou letech mohou scházet. Dětský den je jedna z těch akcí. Příští týden budeme mít v Uhříněvsi bigbeat, velký rockový koncert a každou akci, kde se lidé mohou setkat, jedině podpoříme, “ uzavírá Tomáš Kaněra, starosta městské části Praha 22 - Uhříněves. 

A protože nakonec skvěle vyšlo i počasí, kdy se až na pár drobných kapek žádná větší dešťová tragédie nekonala, mohl celý Dětský den v Uhříněvsi proběhnout zdárně až do konce, kdy si ho všichni náramně užili. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu