• Načítám...
>

Třetí Den draka v Uhříněvsi patřil všem generacím

  • 28. srpna 2022,
  • 17:55,
  • PRAHA 22,
  • Marek Tereba

Konec léta je v Uhříněvsi již tradičně spojen s akcí Den draka. I letos byl připraven program jak pro nejmenší, tak pro ty dospělé. Náladu místním nezkazilo ani počasí, protože podle starosty Tomáše Kaněry prý pršelo štěstí.

Reklama

Již potřetí se v Uhříněvsi konal Den draka. Akce vznikla po první covidové vlně, kdy se tamní radnice snažila připravit pro své obyvatele rozptýlení a zábavu a zároveň chtěla podpořit místní podnikatele. Proč se ale akce jmenuje Den draka?

„Jmenuje se tak z toho důvodu, že máme draka ve znaku městské části," řekl Tomáš Kaněra - starosta MČ Praha 22.

A drak samozřejmě na místě nechyběl. Stejně tak jako zábava pro malé i velké. 

„Je to spojená akce pro děti i pro dospělé, jak je i v podtextu našeho letáčku. Je to od nuly až do devadesáti devíti let. Začíná to v jednu hodinu různými věcmi pro děti, jak vidíte tady v pozadí. Nechci nic jmenovat, abych na něco nezapomněl a končí to rockovým koncertem, kdy od devíti hodin vystoupí skupina Sto zvířat," řekl Tomáš Kaněra.

Kromě koncertů a dění na podiu bylo připravena pěkná řádka doprovodných programů. Míchání lektvarů, výroba draků, překážková dráha a všemi dětmi oblíbená trampolína. 

Na své si přišli i mladí hasiči.

„Hasiči začínají být naše velká chlouba. Jak vidíte, mám tady i odznáček. Je to naše velká chlouba. Pustili jsme se do nějakého společného podniku, kdy ten proces není úplně jednoduchý, než ta jednotka vznikne. Takže teď jsou na bázi sdružení, kroužku. Jsou to místní kluci, jsou hrozně sympatičtí, podporujeme je a opravdu se pustili do toho života v Uhříněvsi s velkou vervou," řekl Tomáš Kaněra. 

„Spolek tady chyběl. Hasiči se rozpadli už kolem roku 2005, takže my jsme to tady před třemi lety znovu obnovili a poslední tři roky se snažíme aktivně zúčastnit veškerých kulturních akcí a pomáhat sousedům, jak se jenom dá," řekl Petr Laník - starosta SDH Praha Uhříněves.

A i když počasí akci tolik nepřálo, podle starosty Tomáše Kaněry jde jen o úhel pohledu.

„Záleží na úhlu pohledu. Já jako celoživotní optimista vidím, že nám prší štěstí. Pesimista vidí, že nám prší, optimista vidí, že nám prší štěstí. Takže tak," řekl Tomáš Kaněra.

Déšť ale nezkazil akci ani pesimistům a všichni si třetí Den draka v Uhříněvsi užili. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu