• Načítám...
>

Uhříněves už zná svého starostu

  • 20. října 2022,
  • 14:23,
  • PRAHA 22,
  • Markéta Frydrychová

V Uhříněvsi už znají svého starostu a není jím nikdo jiný než stávající starosta Tomáš Kaněra, který je na uhříněvské radnici už dobře známý.

Reklama

V pražské Uhříněvsi proběhlo první ustavující zastupitelstvo o týden dříve než je zvykem a to převážně kvůli podzimním prázdninám. Svůj post si tak obhájil stávající starosta městské části Praha 22 Tomáš Kaněra, který zná už také svou novou radu.

,,Bude sedmičlenná a bude pět uvolněných a dva neuvolnění. Jelikož na těch členech panovala shoda, takže jsem velmi spokojen a s kolegy si myslím, že budeme tvořit dobrý tým. Dneska jsou na pořadu zastupitelstva jenom nekonfliktní body. Zvolili jsme členy kontrolního výboru, členy finančního výboru, co nám ukládá zákon o hlavním městě a dále odměňování členů komisí a další je tam zřízení jednotky sboru dobrovolných hasičů a udělení čestného občanství jedné naší bývalé paní učitelce," řekl Tomáš Kaněra, starosta MČ Praha 22.

,,Současnou koalici, kterou jsme tady dohodli, tak si myslím, že je to úspěšné, protože se skládá ze stran, které tady něco dokázaly, které mají správné osobnosti a mají dostatečnou většinu v zastupitelstvu, takže můžou prosadit důležité věci v Uhříněvsi. Navíc jak jste možná teď viděli při hlasování o komisích, tak tady panuje shoda i s opozicí a vypadá to, že by to mohlo být plodné čtyřleté období," řekl Daniel Smutek, radní pro zdravotnictví.

Novou místostarostkou byla zvolena lídryně kandidátky DvacetDvojka a Svobodní Hana Vagenknechtová.

,,My jsme v podstatě kandidátka, která de facto celkem, řekněme v 95 %, kandidovala už před čtyřmi lety, to znamená v tom minulém volebním období. Nicméně už jsme nemohli kandidovat pod uskupením a pod názvem, který jsme tehdy používali. Takže jsme byli postaveni před situaci, kdy jsme dál chtěli kandidovat a museli jsme si tedy zvolit cestu buďto občanské kandidátky, což jsme chtěli, takže jsme spojili naše uskupení, které jsme nazvali DvacetDvojka se Svobodnými," řekla Hana Vagenknechtová, místostarostka MČ Praha 22.

Další zasedání rady proběhne přesně za 14 dní ve středu 2. listopadu. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu