• Načítám...
>

Primátor pokračuje v návštěvách městských částí

  • 29. srpna 2024,
  • 14:27,
  • PRAHA 22,
  • Věra Dušková

Primátor hlavního města Prahy Bohuslav Svoboda pokračuje ve svých cestách po jednotlivých městských částech. Tentokrát navštívil městskou část Prahu 22.

Reklama

Návštěvy pražských městských částí považuje primátor hlavního města Prahy Bohuslav Svoboda za nezbytnou součást svého působení ve funkci.

„To, co znáte, co jste viděl, tak můžete chápat a můžete o tom také spolurozhodovat. Čili pro mě je zásadní skutečně vidět tu městskou část, seznámit se s lidmi, kteří ji vedou v té fázi a slyšet od nich jejich plány a úvahy. A ty plány a úvahy si na místě rovnou začleňuji do té skutečnosti, která tam je a to mi umožňuje, abych při dalším rozhodování na magistrátu mohl jednat konkrétněji a mohl i podpořit to, o čem jsem přesvědčen a o čem jsem se přesvědčil, že je funkčně správné, dobré a že to městu prospěje," řekl Bohuslav Svoboda (ODS) - primátor hl. m. Prahy.

„Já si toho moc vážím, protože v minulém volebním období to úplně nebylo zvykem a pan primátor dostává svému slibu, že navštíví všechny městské části, jak číslované, tak ty, které mají za jménem Praha tu svojí městskou část jmenovanou konkrétně," řekl Tomáš Kaněra (ANO) - starosta MČ Praha 22.

Při své návštěvě městské části Praha 22 se pražský primátor účastnil i slavnostního otevření nové mateřské školy. A uznává, že v té oblasti školství, za kterou jsou městské části zodpovědné, fungují na výbornou.

„Tak mateřské školy a školky jsou jeden z programů, které ty městské části skutečně plní. Je to tak, že vlastně to základní školství včetně mateřských škol spadá těm obcím a to střední školství a vyšší spadá magistrátu, čili to máme rozdělené. Ale obě ty složky, jak ty městské části, tak magistrát víme, že pokud nebudeme vzdělávat, nemáme žádnou budoucnost. Proto také musím říci, že při všech těch návštěvách buďto vidím plán, kde vyroste další školské zařízení nebo podpora školství nebo mi představují novou věc, jako v tomto případě," řekl Bohuslav Svoboda (ODS) - primátor hl. m. Prahy.

Ale není to samozřejmě jen školství, o čem je třeba diskutovat.

„Já si totiž myslím, že okrajové městské části trápí jiné problémy, než ty centrální a já bych vlastně velmi rád představil ty problémy, které se týkají školské turistiky a dopravy, protože tyto okrajové městské části jsou často tranzitními a jsou často ucpané. Myslím, že Uhříněves si nejlépe prohlédnete, když jedete ve špičce, protože stojíte. Takže každý, kdo projíždí Uhříněvsí, ji zná dokonale, protože všude stojí," řekl Tomáš Kaněra (ANO) - starosta MČ Praha 22.

Všechny městské části, ať ty centrální nebo okrajové, řeší ale podle primátora Bohuslava Svobody vždy dva společné problémy. Prvním je financování a druhým pak spolupráce s lidmi.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu