• Načítám...
>

PPD zahajuje první opravy plynovodní sítě roku 2022

  • 4. února 2022,
  • 15:28,
  • PRAHA 3,
  • Dagmar Kopečková

Pražská Plynárenská Distribuce pokračuje v obnově pražské plynovodní sítě. Opravy byly již zahájeny například v ulici Jana Želivského, kde započala první etapa rekonstrukce plynovodu. V rámci oprav čeká řidiče automobilů dopravní omezení a využít budou muset objízdnou trasu.

Reklama

Pražská Plynárenská Distribuce pokračuje i v letošním roce s opravami pražské plynovodní sítě a kladně hodnotí i rok 2021. Celkem 750 milionů korun šlo v předešlém roce do investic a obnovy sítě a zhruba půl miliardy i na samotné opravy.

Jednou z již zahájených oprav je rekonstrukce plynovodu v ulici Jana Želivského, kde odstartovala první etapa prací. 

"Jedná se o páteřní středotlaký plynovod, kde bude obnovován v letošním roce v celkovém rozsahu cca 1100 metrů. Dochází ke koordinaci několika subjektů. Jedná se o Pražskou Plynárenskou Distribuci, o developera, který provádí práce v areálu Nákladového nádraží Žižkov, o Pražskou vodohospodářskou společnost a Technickou správu komunikací. Z důvodu těchto koordinací bude během letošního roku docházet k různým dopravním opatřením v této oblasti, která budou mít samozřejmě vliv na větší nebo menší zásahy do dopravní obslužnosti těchto míst," řekl Tomáš Máčalík, vedoucí odboru řízení investic PP Distribuce.

Dopravní omezení se v rámci první etapy oprav v ul. Jana Želivského bude týkat pouze automobilové dopravy. Řidiči budou muset využívat objízdnou trasu, která je vedena ulicí U Nákladového nádraží, dále po Malešické a přes Basilejské náměstí zpět na ul J. Želivského. V rámci urychlení prací používá Pražská Plynárenská moderní technologie, které šetří i životní prostředí. První etapa prací bude končit 25. února. Celkově Pražská Plynárenská spravuje 4400 km plynárenské sítě.

"Z toho je zhruba 400 kilometrů vysokotlakých sítí a 4000 právě těchto místních sítí, které jsou v ulicích Prahy. Na těch místních sítích už máme obnoveno více jak 68 %, tedy dá se říci, že více jak dvě třetiny sítě už jsou dnes převážně v polyetylénu, který je materiálem s dlouhodobou živostností, nekoroduje a je zárukou bezpečného a spolehlivého provozu pro Pražany," řekl Martin Slabý, předseda představenstva PP Distribuce.

Pražské Plynárenské Distribuci se také daří bez obtíží provozovat, udržovat a opravovat plynárenskou síť i přes pandemii koronaviru a s ní spojená vládní opatření. Plně připravena je i na možný příchod další vlny onemocnění covid-19.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu