• Načítám...
>

Novým starostou Prahy 3 je Michal Vronský

  • 29. listopadu 2022,
  • 20:54,
  • PRAHA 3,
  • Jaroslav Šetlík

Třetí městskou část povede v následujících čtyřech letech Michal Vronský z TOP 09. Zvolen byl v tajné volbě jedenadvaceti hlasy.

Reklama

Třetí městskou část povede v následujících čtyřech letech Michal Vronský z TOP 09. Zvolen byl v tajné volbě jedenadvaceti hlasy. 

"Plánů máme jako koalice hodně, já jsem v té nominační řeči definoval 6 takových prioritních okruhů. Jedním z nich je kvalita života, která zahrnuje kvalitní mateřské základní školy, veřejnou vybavenost v podobě sportovišť, bezpečnost, dále je to otevřená a transparentní komunikace, dále udržitelné hospodaření. Radnice musí fungovat, aby neprojídala peníze. Ten chod radnice musí být ekonomický, chceme udržet i investiční charakter, který jsme dosud měli. Velkou pozornost chceme věnovat energetice a evidenci majetku," řekl Michal Vronský (TOP 09), starosta MČ Praha 3.

Za největší výzvu pokládá nový starosta trojky projekt nákladového nádraží Žižkov.

"Velkou výzvou je to nákladové nádraží, které představuje určitou obavu, určitou hrozbu a městská část musí ohlídat vznik té vybavenosti, té infrastruktury jak škol, tak školek a i té dopravní infrastruktury, aby to skutečně byla výzva a ten vznik té nové čtvrti byl přínosem pro městskou část a nikoliv přítěží," řekl Michal Vronský (TOP 09), starosta MČ Praha 3.

V čele Prahy 3 usedla koalice složená z TOP 09 a STAN, Pirátů, Prahy 3 Sobě a Zelených.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu