• Načítám...
>

Primátor Bohuslav Svoboda tentokrát navštívil Prahu 3

  • 11. května 2023,
  • 14:02,
  • PRAHA 3,
  • Veronika Kuželková

Primátor Prahy Bohuslav Svoboda navštívil Prahu 3. Uvítal ho sám starosta třetí městské části Michal Vronský. Po jednání na radnici navštívili místní Gymnázium Na Pražačce i nedaleký park na žižkovské Ohradě, kde starosta primátora seznámil s plány na výstavbu prostor pro farmářské trhy.

Reklama

Dodržel, co slíbil. Pražský primátor Bohuslav Svoboda si totiž po nástupu do funkce předsevzal, že postupně navštíví všech 57 městských částí. Už se podíval na Prahu 1, 10, ale zavítal třeba i do Běchovic a Dolních Počernic. Protentokrát se ale vydal do části, kde i nějakou dobu bydlel, a to na Prahu 3. Tam ho přijal starosta trojky Michal Vronský. 

"Já jsem pana primátora vzal na Gymnázium Na Pražačce, kde je připraven projekt nástavby celého patra a vytvoření kapacit pro střední školy pro gymnaziální třídy a teď jsme v parku na Ohradě, který podle nás nevyužívá toho potenciálu, který má. Připravujeme studii, že by tady vzniklo farmářské tržiště a zároveň v této části by měla vzniknout konečná 207 a počítáme, že by tam vzniklo obratiště s takovými elektrickými nabíjecími rameny pro budoucí elektrifikovanou linku 207, která zajíždí do centra a má druhou konečnou u Právnické fakulty," řekl Michal Vronský (TOP 09), starosta, MČ Praha 3.

"Městská část Praha 3 je jedna z částí, kde jsem kus svého života bydlel, tady na rohu, kousíček vedle a pro mě byl velký zážitek návštěva toho gymnázia, té školy, protože to je škola klasického typu, kterou já znám, protože škola, kde jsem studoval, vypadala velmi podobně, také byla s těmi velkými rozlehlými chodbami a to na člověka opravdu dýchne, opravdu to dýchne a cítí se opět jako ten studentík a má trošku i úzkosti z toho, že je v tom školním prostředí. Potom jedna skvělá věc z té školy je fantastický výhled na Prahu a opravdu neskutečný výhled. Vy vidíte celou tu perspektivu od hradu přes celý Karlín a je to pohled, který neznáte. Je to úplně jiný pohled, než ze všech jiných vyhlídek, nádhera," řekl Bohuslav Svoboda, primátor hl. m. Prahy.

Návštěva šéfa Prahy Bohuslava Svobody byla pro obě strany velmi příjemná a domluvili se na všem potřebném. Další štací, kam primátorovy kroky povedou, bude část Prahy Horní Počernice. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu