• Načítám...
>

Praha 3 uspořádala veletrh volnočasových aktivit

  • 28. února 2018,
  • 14:50,
  • PRAHA 3,
  • David Wilczek

V Praze v posledních letech stoupá zájem o příměstské tábory, ve kterých děti tráví čas pouze přes den a k večeru se vrací domů. Jejich provozovatelé proto stále rozšiřují nabídku a kapacitu. Vedení Prahy 3 se proto rozhodla opět uspořádat veletrh prázdninových aktivit pro děti a mládež.

Reklama

Prázdniny na trojce. Tak se jmenuje veletrh volnočasových aktivit pro děti a mládež, který byl připraven pro rodiče s dětmi v obchodním centru Atrium a to za podpory MČ Praha 3.

"Jsem velice ráda, že především rodiče tuto aktivitu oceňují, protože v zimním období mají možnost naplánovat program pro své ratolesti, co budou dělat o prázdninách a jsem moc ráda, že výbor pro výchovu a vzdělávání doporučuje téměř všechny příměstské tábory k jejich finanční podpoře," řekla Vladislava Hujová, starostka MČ Praha 3.

Zájem o příměstské tábory a kroužky neustále roste. Je tedy potřeba vybírat už teď kvůli omezené kapacitě míst. Poptávka se zvýšila i o programy pro děti do 3 let.

"Bohužel během prázdnin - většinou v srpnu, nedochází k výkrytu, protože mateřské školky nefungují a díky tomu i ve spolupráci s MČ jsme zaznamenali, že je požadavek od rodičů i od MČ," řekl Martin Prejza, hlavní vedoucí volnočasového klubu 117.

Paleta zaměření je letos pestrá a rodiče mají z čeho vybírat. Pro děti jsou například připraveny tábory se zaměřením na pohádky nebo ekologii.

"Děti vezmeme na celý den do přírody a tam se naučí, jak zkoumat taje přírody, jak se hrabat v hlíně a hledat hmyz. Lovíme i vodní, bezobratlé a různé živočichy," řekla Tereza Součková, vedoucí táborů, Ekocentrum Koniklec.

Součástí veletrhu byla i nabídka celoročních kroužků. Mezi nimi nechybí ani malá filmová škola.

"Učí se třeba psát scénář, točit si krátké filmy podle daného žánru," řekl Jan Krotil, animační lektor Klubu Aero.

Rodiče, kteří nestihli veletrh, mohou získat bližší informace o nabídce volnočasových kroužků a příměstských táborů na webových stránkách Prahy 3. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu