• Načítám...
>

Náměstí Jiřího z Poděbrad provoněla jablka

  • 10. listopadu 2018,
  • 18:40,
  • PRAHA 3,
  • Blanka Holoubková

Sklizeň jablek vrcholí a proto Praha 3 uspořádala podzimní akci Jablečné slavnosti na Jiřáku. Soutěžilo se o nejlepší jablko, nechyběla hudba a hlavně rozmanité jablečné občerstvení - jablečné speciality i mošty.

Reklama

Na podzim vrcholí sklizeň jablek. Na náměstí Jiřího z Poděbrad bylo jedno dopoledne proto věnováno tomuto ovoci. 

"Je to vše o jablečných specialitách. Máme tady cidery, různé teplé mošty, máme tady i lisování jablek, takže všechno si tady mohou zákazníci ochutnat, vyzkoušet, zakoupit," řekla Veronika Brabcová, manažerka trhů. 

V rámci Jablečných slavnostní na Jiřáku probíhala prezentace pěstitelů jablek. Na místě byla s informačním stánkem i Ovocnářská unie. 

"Ovocnářská unie se tady snaží prezentovat všem návštěvníkům celou plejádu odrůd. Jak těch starých, které se pěstovaly třeba před 50 nebo 100 lety, které už dnes nenajdeme ani v obchodech, ani u farmářů. Potom tady prezentujeme odrůdy, které jsou ze sortimentu těch 60., 70., 80. let. Pak tady máme také úplné novinky, tedy odrůdy, se kterými se spotřebitelé ještě nemohli setkat v obchodech a mohou tady některé ochutnat," řekl Martin Ludvík, předseda Ovocnářské unie ČR.

Lákadla pro zákazníky byla jablka se srdíčky nebo kometami, která lze v předvánočním čase využít i jako příjemnou dekoraci. V rámci slavností probíhala jablečná soutěž. Ceny do ní věnovali prodejci trhů.

"Hlavní cenu máme mobilní telefon od té známé značky, která má v logu nakousnuté jablko, a spousty dalších hodnotných cen," řekla Veronika Brabcová. 

Existuje až na 2 tisíce odrůd jablek a mezi lidmi je toto ovoce stále oblíbené. 

anketa

Organizátoři počítají i s příštím ročníkem, do kterého chtějí zapojit ještě více prodejních stánků.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu