• Načítám...
>

Nový oltář přilákal spoustu lidí

  • 26. listopadu 2018,
  • 9:56,
  • PRAHA 3,
  • Věra Dušková

V kostele Nejsvětějšího srdce Páně byl slavnostně vysvěcen oltář. Římskokatolický modernistický kostel stojí na náměstí Jiřího z Poděbrad a je dílem známého slovinského architekta Josipa Plečnika.

Reklama

Obřad vysvěcení oltáře v Kostele Nejsvětějšího srdce Páně přilákal spoustu lidí věřících i nevěřících. Šlo o velkou událost a velkou poctu pro dílo známého architekta Josefa Pleskota. 

"Vždy taková práce, která se poštěstí možná jen jednou za život, možná vůbec. Takže je to mimořádná věc a obzvlášť do takového krásného kostela, jako je ten Plečnikův na pražských Vinohradech. Takže o to větší závazek a zodpovědnost to je," řekl Josef Pleskot, architekt.

"Ten oltář je pro mě symbolem nového srdce tohoto kostela, ta krásná architektura, která tu je, bude provázena i tímto novým duchem oltáře, což bude, podle mě, přivádět více a více lidí," řekl Alexander Bellu, zastupitel MČ Praha 3. 

"Oltář je stůl, oltář je něco o pevnosti, stabilnosti a také o tom, že má symbolizovat skálu, na které se vlastně ta liturgie odehrává," řekl Josef Pleskot.

Oltář, který tak trochu připomíná svatý grál, je přímo v centru budovy kostela, jehož interiér zase tak trochu navozuje dojem archy Noemovy. Osobitější místo k modlitbám bychom asi hledali těžko.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu