• Načítám...
>

V blízkosti ZŠ Mendíků byly vysázeny lípy

  • 23. dubna 2019,
  • 21:45,
  • PRAHA 4,
  • David Wilczek

Starosta Prahy 4 Petr Štěpánek spolu s žáky vysadili lípy v blízkosti ZŠ Mendíků, kde původně stála plechová stavba, která lákala bezdomovce, narkomany a hlodavce. Na základě podnětů od místních obyvatel byla odstraněna. Do budoucna by tento prostor mohl sloužit i jako letní škola.

Reklama

Jen pár desítek metrů od ZŠ Medíků, na rohu ulic Jivenská a Adamovská, stála desítky let plechová stavba, která byla trnem v oku místních obyvatel. Budova byla nevyužívaná a pomalu chátrala. Navíc se tady hromadil odpad a místo vyhledávali narkomani.

"Obyvatelé okolních domů nám tady podnět, že v té ruině, která tady byla, docházelo k prodávání drog, užívání drog. Bylo to tady dost nešťastné místo, byly tam natahané odpadky, spousta exkrementů a podobně," řekl Petr Štěpánek, starosta MČ Praha 4.

Aby mohla Praha 4 stavbu odstranit, musela nejprve pozemek odkoupit od hlavního města. Následně zahájila revitalizaci tohoto prostoru.

"Do aleje podél Botiče se dosazují lípy, konkrétně 5 lip, aby byla kompletní. Ta potom pokračuje u ZŠ Mendíků tou platanovou alejí, kterou tady asi všichni z Michle a z Nuslí znají," řekl Petr Štěpánek.

Podle ředitelky školy Jitky Pokové by mohl být tento pozemek do budoucna využíván jako přírodní učebna. ZŠ Mendíků je totiž zaměřena na ekologickou výchovu.

"Chtěli bychom i s dětmi využít pěstování květin nebo různé hmyzí cestičky, které jsme dělali už na našem pozemku," řekla Jitka Poková, ředitelka ZŠ a MŠ Mendíků.

Prostor by škola mohla využívat nejen pro výuku přírodopisu a vlastivědy, ale i ke sportovním aktivitám. O tomto záměru, jehož součástí by měla být i výstavba přístřešku, bude vedení Prahy 4 ještě jednat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu