• Načítám...
>

Seniorům v Praze 4 pomůže seniorská obálka

  • 2. října 2019,
  • 18:28,
  • PRAHA 4,
  • Jan Varga

Reklama

Pokud se senior ve svém bytě ocitne v situaci, kdy mu půjde o zdraví nebo o život, může teď usnadnit práci zasahujícím zdravotníkům nebo jiným složkám záchranného systému. V tzv. seniorské obálce totiž může zanechat zásadní údaje o svém zdravotním stavu, kdo je jeho lékař a jaké léky užívá. Do projektu se teď zapojila MČ Praha 4 a tyto obálky seniorům pořídila.

"Já vidím výhodu té obálky v tom, že se mohou do té obálky dát nejen informace o zdravotním stavu pacienta, ale také se tam mohou dát určité doplňující informace, které člověk chce sdělit, nastane-li nějaká nenadálá situace. A výhodou toho je, že to sdělení si člověk připravuje v klidu, kdy je relativně zdravý, v pohodě, kdy není žádné napětí, stres," řekl Josef Svoboda, místostarosta MČ Praha 4.

Za rok fungování projektu bylo v ČR distribuováno na 2 miliony seniorských obálek. Zájemci v Praze je mohou získat na stránkách městských částí, které jsou do projektu zapojeny. Poté by je měli umístit na viditelné místo. Obálka je vybavena magnetovým proužkem, lze ji tedy snadno přichytit např. na lednici.

"Na jedné straně je takové CV ohledně toho klienta, tedy pacienta, ale na druhé straně je poskytnuta plocha právě pro reklamu a informace, které MČ může poskytnout i klientovi i samotným rodinným příslušníkům a dalším lidem z oblasti sociálně právního povědomí," řekl Andrej Dan Bárdoš, krajský koordinátor projektu.

MČ má tisíc obálek. Více než 300 už zaslala do místních sociálních zařízení. Pokud o ně budou mít senioři zájem, hodlá je ještě přikoupit. Do projektu Ministerstva práce a sociálních věcí postupně nastoupí i další MČ, např. Praha 3, Praha 12 a také Praha 15. Cílem je zapojit postupně celou Prahu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu