• Načítám...
>

Praha 4 zajistí hlídání dětí v mateřinkách

  • 20. března 2020,
  • 16:05,
  • PRAHA 4,
  • Jan Varga

Praha 4 zajistila mateřské školy, do kterých budou moci docházet děti i během letních prázdnin. Reaguje tak na potřeby spojené s vývojem situace kolem epidemie koronaviru. Zároveň přijala nezbytná opatření v rámci chodu Úřadu městské části.

Reklama

Praha 4 mění scénář fungování mateřských škol, který plánovala pro letní měsíce. V důsledku vývoje situace kolem epidemie koronaviru vytipovala školská zařízení, která budou fungovat pro nejmenší děti. 

„Protože se dá předpokládat, že rodiče si v současné době vyčerpají všechno možné i nemožné, aby mohli být s dětmi, tak proto jsme připraveni obnovit klasický prázdninový provoz, jako byl dříve. Takže bychom zajistili v měsíci srpnu provoz třech mateřských škol,“ říká starostka MČ Praha 4 Irena Michalcová (ANO).

Praha 4 plní také nařízení vlády a v kooperaci s Magistrátem vytipovala zařízení, která bude sloužit dětem rodičů, kteří musí být v pracovním nasazení a děti potřebují pohlídat.

„I v systému těch záchranných bude v provozu základní škola Plamínkové, což je základní a mateřská škola. Bude nám dodáno šestánct dětí z těch rodin, které zajišťují ten bezpečností záchytný program,“ dodává starostka.

Zároveň, podobně jako další městské části, přijala Praha 4 nezbytná opatření v rámci chodu Úřadu městské části. Úřad funguje v omezeném režimu a lidé se do něj neddostanou hlavním vchodem, ale ze dvora. Budova úřadu je totiž součástí komplexu, ve kterém sídlí také místní poliklinika.

„Máme vymezeny v pondělí dopolední hodiny, ve středu pak zase odpolední hodiny, které jsou udělány tak, aby každý, kdo potřebuje vyřídit neodkladné věci, aby tu možnost měl. S tím, že si ho vlastně příslušné úřední místo vyzve,“ říká Zdeněk Kovařík (ODS), místostarosta MČ Praha 4.

V případě potřeby je vyčleněno celkem pět školních zařízení, které mohou sloužit pro hlídání dětí. Městská část má v tomto pokryto ohledu pokryto celé své území a kapacitní problémy podle vedení radnice nehrozí. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu