• Načítám...
>

V Praze 4 se hrálo pod okny

  • 22. května 2020,
  • 9:44,
  • PRAHA 4,
  • Jaroslav Šetlík

Nouzový stav v Česku nebyl jednoduchý zejména pro seniory. Těm se snažila tuto dobu Praha 4 zpříjemnit koncerty pod okny. Do pomoci se zapojili také místní skauti.

Reklama

V době koronavirové pandemie pomáhala Praha 4 seniorům. Kromě zajištění ochranných pomůcek a dalších služeb si senioři mohli užívat také pravidelné hraní pod okny.¨

"Těch akcí bylo více. Hráli jsme v Podolí pro seniory a také v našich odlehčovacích zařízení. Do této činnosti jsme zapojili také skauty, kteří tyto seniory navštívili také osobně a ptali se jich na jejich potřeby. Senioři ocenili, že jsme s nimi zůstali v osobním kontaktu," říká Josef Svoboda, místostarosta MČ Praha 4.

Nejen těmito koncerty se snažila městská část zpříjemnit seniorům život. Do pomoci se zapojili také místní skauti.

"Skauti také vytvořili speciální časopis, kde zaznamenali jejich působení v době koronaviru. Tzn. jak pomáhali seniorům a jak ti na to reagovali. Vždycky bylo velmi milé, že to bylo setkání mezigenerační, tzn., že se setkávali staří lidé s mladými. Myslím, že pro samotné skauty to byla velká životní zkušenost," říká Josef Svoboda, místostarosta MČ Praha 4.

Pomoc Prahy 4 ale rozhodně nekončila u seniorů. Městská část podala pomocnou ruku všem obyvatelům, kteří ji potřebovali a to včetně lidí bez domova. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu