• Načítám...
>

Klinika převzala šek na podporu terapeutické péče

  • 16. července 2020,
  • 20:56,
  • PRAHA 4,
  • Ondřej Švec

Péče o děti s vážným zdravotním postižením je náročná nejen pro děti samotné, ale i pro jejich rodiče. A to jak časově, tak hlavně nákladně. Zejména pokud se jedná o děti, které se narodí například s vážným onemocněním mozku. Hlavní město se proto všelijak snaží podporovat nejrůznější sociální programy, které posilují rodičovské kompetence rodičů dětí s postižením. Radní pro oblast sociální politiky a zdravotnictví Milena Johnová proto spolku Alkmeon předala šek ve výši 80 tisíc korun na nákup speciálních pomůcek.

Reklama

Každý rodič na světě si přeje, aby jeho dítě bylo zdravé. V opačném případě je závislé na zdravotní péči terapeutů a rodičů. Jedním z center, které se o takovéto děti stará, je klinika Axon, kde pražská radní Milena Johnová předala šek ve výši 80 tisíc korun. 

„Mě těší, že právě Alkmeon ty finanční prostředky dostal, protože myslím, že ta pomoc, kterou poskytují rodinám, kde se starají o člena, který má nějaké zdravotní postižení, je velmi významná a účinná,“ vyzdvihuje radní hlavního města Prahy, Milena Johnová.

Hlavní předností Neurorehabilitační kliniky je nejen to, že pomáhá dětem s dětskou mozkovou obrnou a dalšími vadami, ale velký důraz klade i na sociální aspekt a na pomoc rodinám, které se dostanou do složité životní situace.

„Je to především finanční oblast, dále pak oblast výživy dětí, jak se mají správně stravovat, aby to prospívalo jejich zdraví, protože mají specifické požadavky na různé potraviny, vitamíny a podobně,“ vysvětluje Kateřina Matesová, sociální terapeutka kliniky Axon.

Díky podpoře od města, dárců a formou nejrůznějších dotací, může klinika nabídnout pacientům skutečně špičkovou zdravotní péči, díky které začala řada z nich znovu chodit. 

„Naše centrum jako jediné v České republice má robota na výcvik chůze, který dokáže pracovat jak s dospělými, tak s dětskými pacienty,“ říká primářka kliniky, Jarmila Zipserová.

A proto je dobrou zprávou, že hlavní město chce takovýmto pacientům pomáhat dlouhodobě. 

„Věřím tomu, že společně s kolegy jak v radě, tak v zastupitelstvu, budeme i nadále podporovat, rozvíjet a vytvářet podmínky pro rozvoj takových služeb,“ dodává radní pro oblast sociální politiky a zdravotnictví, Milena Johnová.

Šek ve výši 80 tisíc korun tak určitě nepřijde nazmar. Vedení kliniky chce dokoupit speciální pomůcky do místnosti určené na péči o hendikepované děti. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu