• Načítám...
>

Praha 4 dlouhodobě podporuje provoz divadel

  • 29. ledna 2021,
  • 12:57,
  • PRAHA 4,
  • David Wilczek

Praha 4 podporuje činnost a provoz divadel. Investuje nemalé částky do nutných úprav. V letošním roce bude například realizována rozsáhlá rekonstrukce Divadla Na Fidlovačce.

Reklama

Divadlo Na Fidlovačce prochází postupnou renovací. V rámci dvou etap zde například v minulém roce byla vyměněna okna. Tato investice vyšla Prahu 4 na 1 milión korun. Kromě toho bylo opraveno nouzové osvětlení za 700 tisíc korun. Tento rok však objekt čekají mnohem zásadnější úpravy.

"Aktuálně nás čeká úkol, se kterým jsme tak trochu nepočítali, ale který je velice potřebný, a to je generální oprava kotelny. Její rekonstrukce. Odhaduji v hrubých číslech, že ta oprava bude stát dva a půl miliónu korun. Ale technologie bohužel dosloužila," vysvětlil Filip Vácha, radní MČ Praha 4.

Radnice Prahy 4 chce využít současného stavu, kdy je divadlo veřejnosti uzavřené a zahájit kompletní opravu pódia. 

"Rekonstrukce jeviště je prací, která zabere dva, tři roky. Necháme ho nahradit kvalitním vyzrálým bukovým dřevem. To je velice důležité, aby se nám pak nekroutilo, popřípadě to dřevo nebylo více měkké. S touto realizací v nejbližší době počítáme. Je to nutné," dodal Filip Vácha, radní MČ Praha 4.

Díky podpoře městské části byl v minulém roce například vyměněn kotel a  protipožární ochrana v Branickém divadle. Realizována byla také kompletní rekonstrukce střechy v divadle Dobeška. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu