• Načítám...
>

Praha 4 na radnici vyvěsila vlajku organizace YMCA

  • 21. dubna 2021,
  • 21:08,
  • PRAHA 4,
  • Lukáš Kubát

100 let organizace YMCA u nás si připomněla Praha 4. Místostarosta Městské části tak na Nuselské radnici vyvěsil vlajku této největší mládežnické organizace na světě. YMCA působí i v Praze 4 a i v této nelehké době pořádá mnoho aktivit.

Reklama

Místostarosta Prahy 4 vyvěsil na Nuselské radnici vlajku organizace YMCA. Tato organizace totiž slaví stoleté výročí činnosti v Československu.

"Nesmírně to vítám, že organizace YMCA působí také na Praze 4, protože je to mimořádně důležitý počin zejména v dnešní době anonymity velkých měst, že se navazují vztahy mezi lidmi. Všichni starší lidé ví, že ta celoživotní přátelství se uzavírají právě v dětství, mládí a dospívání," řekl Josef Svoboda, místostarosta MČ Praha 4. 

Organizace YMCA se v Československu objevila po první světové válce a to díky prezidentovi Masarykovi a jeho dceři Alici.

"Asi zažila to nejlepší období právě v tom meziválečném období, ale po roce 1989 znovu obnovila činnost a její činnost je velmi pestrá. Dalo by se říci, že je to od kolébky do hrobu. Byť jsme zaměřeni hlavně na mládež a děti, tak si myslím, že všechny rodinné vrstvy najdou v YMCE své místo," řekl Vojtěch Rálek, generální sekretář YMCA ČR. 

YMCA stojí na křesťanských hodnotách, je ale otevřena všem lidem bez rozdílu etnika, pohlaví, náboženského vyznání, sociálního postavení, fyzických i duševních schopností. A i v době pandemie pro své členy pořádá řadu aktivit, například s vodáckou tématikou.

"Většinou děláme na jaře nebo v brzkém létě tréninkovky, což jsou víkendové akce, kde seznámíme děti se základními znalostmi té vody, jak se na té vodě pohybovat, následují obvykle dvě letní vodácké akce a dva tábory," řekl Petr Holas, sekretář YMCA Braník. 

YMCA je největší organizací pro mládež na světě a v České republice má pobočky na 27 místech.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu