• Načítám...
>

Tělocvik v Praze 4 vyučují profesionální trenéři

  • 5. října 2021,
  • 13:30,
  • PRAHA 4,
  • Jaroslav Šetlík

Symbolickým zapískáním spustila Praha 4 projekt Sportujeme s trenéry. Děti se tak dostanou do užšího kontaktu například s fotbalem, softballem, florbalem, atletikou nebo gymnastikou. Městská část do budoucna plánuje rozšířit tento projekt do všech škol v městské části.

Reklama

Symbolickým zapískáním spustila Praha 4 projekt Sportujeme s trenéry. Díky tomu budou děti, ve vybraných základních školách, vyučovat hodiny tělesné výchovy profesionální, sportovní trenéři.

"Není to projekt, který by byl jedinečný. Trenéři do škol už běží na jiných školách. Ten náš projekt je jedinečný v tom, že nemáme žádnou profesionální firmu. My jsme oslovili sportovní kluby, které v Praze 4 působí. My s nimi  úzce, dlouhodobě spolupracujeme a naše děti tam chodí cvičit. Takže jsme chtěli, aby trénovali děti trenéři, kteří je mohou trénovat v odpoledních hodinách, které z nich znají. Nebo mohou do těch kroužků chodit," vysvětlil Jaroslav Míth, radní MČ Praha 4.

"Já jsem nesmírně ráda, že máme tuto možnost, protože já jsem se asi před rokem seznámila s projektem Trenéři do škol a je to v podstatě na podobné bázi. Měla jsem velký zájem o to, aby mohla tato věc probíhat na našich základních školách. Máme jich dvacet jedna. Myslím si, že to je velký vzorek, tak alespoň na několika. A dozvěděla jsem se, že u nás máme vlastně tělovýchovné jednoty, které by byly to schopné organizovat sami, pod naší záštitou, a nemusíme se zúčastňovat ani projektu Trenéři do škol," doplnila Irena Michalcová, starostka MČ Praha 4.

Děti se tak dostanou do užšího kontaktu například s fotbalem, softballem, florbalem, atletikou nebo gymnastikou.

"Ti trenéři tam v podstatě chodí v dopoledních hodinách. Každý jeden měsíc je vždycky na škole jeden typ sportu a ten se protočí. Takže v průběhu jednoho pololetí, pět měsíců, to vždy běží ten projekt, se protočí na každé zúčastněné škole pět typů sportu. A další pololetí to jde na dalších pět škol. Takže teď máme v podstatě deset škol za školní rok. Máme celkem přes dvacet škol a pokud se ten projekt osvědčí, tak bychom ho chtěli udělat jako dlouhodobý projekt. Jako máme třeba plavání. Tak, abychom podporovali tyto trenéry na všech školách Prahy 4," dodal Jaroslav Míth, radní MČ Praha 4.

Mimo to plánuje městská část také rozšíření okruhu sportů. Žáci se tak dočkají například basketbalu a dalších, nejen míčových disciplín.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu