• Načítám...
>

Divadlo BRAVO! nabízí show plnou akrobacie

  • 21. března 2022,
  • 18:18,
  • PRAHA 4,
  • Dagmar Kopečková

Divadlo BRAVO! nabízí návštěvníkům jedinečné novocirkusové představení s názvem Grandiózní. Očekávat můžeme opravdu neuvěřitelnou show. Ale také příběh založený na skutečných událostech.

Reklama

Divadlo BRAVO!, které se nachází v městské části Praha 4, nese podtitul Divadlo nového cirkusu a pantomimy. A důkazem o nezměrných kvalitách divadla a souboru je představení s názvem Grandiózní. 

"Ten název vznikl z toho, že my každý rok musíme žádat o granty, na kterých jsme závislí a je to takový koloběh dokola. Z toho vznikl název a je to v podstatě takových 8 let našich zkušeností, toho, jak ta představení vznikají a co všechno musíme překonávat během vzniku toho představení. Už to samotné představení je se podívat za oponu těch akrobatů, co zažívají při tvorbě představení," řekl Matyáš Ramba, režisér představení.

"Je to hodně o nás, proto je to zajímavé představení. Nikoho moc nehrajeme, hrajeme sami sebe a proto je to zajímavé," řekl Vítězslav Ramba, performer.

Představení je tedy inspirováno skutečnými událostmi. A návštěvník v 60 minutách spolu s performery prochází mnohdy těžkým procesem vzniku inscenace. Akrobaté se v rámci děje potýkají s různou škálou překážek, od havarijního stavu cvičebního náčiní, až po snahu kombinovat divadelní zkoušky s další prací. Diváci se mohou těšit pochopitelně na spoustu akrobatických kousků. 

"Je to kombinace hlavně novocirkusových disciplín akrobacie, takže ta akrobacie, kterou děláme vždy, ta tam je, tu divák uvidí. Je tam skupinová akrobacie na začátku a pak tam jsou jednotlivé disciplíny, od tance po nějakou komickou složku, dejme tomu. Zároveň jsme se snažili to udělat trošku moderněji, nověji a jinak, takže je tam i mluvené slovo," řekl Matyáš Ramba, režisér představení.

 Některé akrobatické prvky daly účinkujícím opravdu zabrat. 

"Lážo plážo to určitě není. My jsme v tomto představení vymýšleli úplně nové prvky, úplně nový akrobatický rejstřík, který jsme tady použili a spoustu z nich pro nás bylo těžkých," řekl Jindřich Panský, performer.

"Se mnou se tam hodně hází, já jsem celý obalený do různých ortéz a jsem největší zničenec toho představení. Hodně se mnou hází ty lidi a nebo někoho zvedám, takže pro mě bylo asi nejtěžší se naučit, abych se nezranil při tom, když mě někdo hodí na zem a pak máme těžké triky, kdy vyhazujeme naší francouzsku do třetího patra," řekl Vítězslav Ramba, performer.

Právě kvůli náročnosti akrobatických prvků nás zajímalo, zda jsou performeři před začátkem představení nervózní, že se některý kousek nepodaří. 

"Já si myslím, že taková zdravá nervozita musí být před každým představením, protože zvláště při té naší práci, kdy je opravdu potřeba, abychom se soustředili, jeden je závislý na druhým, takže my tu nervozitu opravdu pociťujeme. Před představením se mi neklepou kolena, mně je blbě od žaludku, ale potom vlezeme na to jeviště a všechno to jde pryč a už si to jen užíváme," řekl Jindřich Panský, performer.

Představení Grandiózní kombinuje zajímavý příběh a krásnou podívanou. Divákovi se nesčetněkrát při akrobatických kouscích zatají dech, napětí ale okamžitě střídá zasloužený obdiv. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu