• Načítám...
>

V Praze 4 vznikne multifunkční komplex pro seniory

  • 12. června 2022,
  • 10:35,
  • PRAHA 4,
  • Lucie Sinková

Představitelé městské části Praha 4 položili základní kámen k multifunkčnímu sociálnímu komplexu. Toto zařízení nabídne seniorům z této městské části mimo jiné byty pro rezidenty a také odlehčovací a pečovatelskou službu. Stavba by měla být dokončena koncem roku 2024.

Reklama

Slavnostním poklepáním na základní kámen dostala zelenou stavba sociálního komplexu v Hudečkově ulici v Praze 4. Podobných zařízení je na území této městské části málo a jsou extrémně přetížená.

,,Jak jsem už zmínila, jsme nejstarší městská část v Praze. Máme v podstatě třetinu obyvatel v důchodovém věku. A jak sama vidíte, populace stárne nejen u nás a těch lidí bude přibývat. Já sama vím, jak mluvím s občany, že ten zájem je obrovský. Mě se třeba ptají už i lidé v mém věku, jestli se to někdy bude realizovat, nebo jestli budeme realizovat jiné domy, že už by si předběžně nyní blokovali místa," řekla Irena Michalcová, starostka MČ Praha 4.

Tato stavba je roky plánovaná. A jedná se o multifunkční budovu seniorského domu kombinovanou s odlehčovací službou s 36 lůžky. 

,,To znamená, že máte doma například staré rodiče, musíte do práce a na tu dobu, co jste v zaměstnání, je postaráno o vašeho příbuzného.  A nebo jedete na dovolenou a je potřeba zajistit nějakou takovouto službu," prozradil Josef Svoboda, místostarosta MČ Praha 4. 

Kapacita komplexu je 30 bytů o velikosti 1+kk a 2+kk. V budově by měl být kromě prostor k bydlení také wellness a další služby. A to nejen pro samotné seniory. 

,,Tady je potřeba, aby nikdo nebyl vyčleněn a aby tam byl ten vnější svět. Jestli tam přijde někdo zvenku do kavárny, nechat se ostříhat nebo podobně, vždyť je to jenom dobrá věc," řekl Josef Svoboda, místostarosta MČ Praha 4. 

Stavba celého multifunkčního domu by měla vyjít na více jak 200 milionů. A hotová by měla být do konce roku 2024.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu