• Načítám...
>

V parku Jezerka byl vysazen fíkovník

  • 13. června 2022,
  • 16:00,
  • PRAHA 4,
  • Dagmar Kopečková

V parku Jezerka v Praze 4 si v budoucnu pochutnáme na fíkách. Nově tam byl totiž vysázen fíkovník. Kde vznikl nápad na jeho výsadbu a kde konkrétně strom najdeme zjišťovala Dagmar Kopečková.

Reklama

Park Jezerka v pražských Nuslích nově zdobí čerstvě vysazený fíkovník. Nachází se přímo před Divadlem Na Jezerce, odkud přišel i samotný nápad na jeho výsadbu.

"S tím, že bychom tady mohli mít vysazený nový strom, přišel pan Kňažko, který je známým pěstitelem. Kromě toho, že to je jeden z určitě nejslavnějších slovenských herců, tak je také mimořádně známý schopností pěstovat tyto stromy. Přišel s tím samozřejmě za panem ředitelem Hrušínským, od něho jsem se to dozvěděl já a jsem moc rád, že s tím pan Kňažko a pan Hrušínský přišli, protože mi to přijde jako skvělý nápad," řekl Michal Hroza, místostarosta MČ Praha 4.

"Já se věnuji tomuto koníčku už několik desítek let, i doma na zahradě mám kolem dvacítky fíkovníků. Jako keře, nebo samostatně stromy, jako je tento, asi pět druhů. Tak mě napadlo, že kolegům tady chutnaly ty plody, že bych tady jeden stromeček vysadil a myslím si, že dobře zapadne," řekl Milan Kňažko, herec.

Fíkovník ale nebude potěšením pouze pro oko. Po dozrání plodů si na své totiž přijdou i chuťové buňky. 

"Doporučuji určitě, abyste ochutnali, protože to, co Milan Kňažko občas přiveze ze Slovenska ze svých fíků, které má na zahradě, tak to je fantastické. Opravdu skvělé fíky, doporučuji nejen návštěvu Divadla Na Jezerce, ale i ochutnávku fíků," řekl Jan Hrušínský, ředitel Divadla Na Jezerce.

Podle Milana Kňažka bychom se fíků mohli dočkat už příští rok. Konkrétně by podle něj mohly dozrát na přelomu července a srpna. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu