• Načítám...
>

Základní škola Na Chodovci má nové učebny

  • 24. července 2022,
  • 8:47,
  • PRAHA 4,
  • Jaroslav Šetlík

Základní škola Na Chodovci vybudovala šest nových učeben. Navýší tím svou kapacitu přibližně o 180 žáků. Během prázdnin bude zároveň dokončena druhá etapa modernizace školního hřiště.

Reklama

Od nového školního roku budou mít děti ze Základní školy Na Chodovci v Praze 4 k dispozici nové učebny. Ty vznikly ve třetím patře, které dříve využívala soukromá vyšší odborná škola.

"Vedl nás k tomu požadavek školy, protože kapacitně škola už přestala vyhovovat. Je to dobrá záležitost, když máme více žáků, než míst. Tím pádem prošlo rekonstrukcí celé jedno patro, které bylo předtím pronajato soukromému subjektu, bylo vytvořeno 6 nových učeben s kapacitou každé učebny 30 žáků. Rekonstrukce spočívala ve vybudování nových příček, nových učeben a sociálního zařízení, samozřejmě také chodby a byla to celková rekonstrukce patra," řekl Filip Vácha, radní MČ Praha 4.

Rekonstrukce vyšla městskou část na téměř jeden a půl milionů korun. Patrem se šesti učebnami ale modernizace a rozšiřování areálu této základní školy nekončí. Stavební práce probíhají také na přilehlém školním hřišti.

"Budujeme víceúčelové hřiště pro míčové hry. Je to druhá etapa, první etapa už je dokončena. První etapa bylo budování sportovní dráhy, doskočiště pro skok daleký a beachvolejbalové hřiště. To víceúčelové hřiště, protože bude splňovat parametry pro všechny míčové hry, vychází na 5 380 000 bez DPH a ta první etapa nás vyšla na 2 300 000 bez DPH," řekl Filip Vácha, radní MČ Praha 4.

Kompletní dokončení stavebních prací na hřišti je plánováno na konec prázdnin. První hodiny tělocviku tak budou moci děti prožít již na zcela novém sportovišti. To mohou využívat i školní družiny či v odpoledních hodinách veřejnost.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu