• Načítám...
>

Praha 4 řeší nedostatek parkovacích míst na Spořilově

  • 17. srpna 2022,
  • 13:11,
  • PRAHA 4,
  • Marek Tereba

Který Pražan by alespoň občas nehledal místo na zaparkování. Stejný problém trápí i obyvatele spořilovského sídliště. Tam si alespoň část motoristů může nyní oddychnout, vzniklo tam totiž třicet nových parkovacích míst.

Reklama


Zaparkovat před vlastním domem je pro obyvatele spořilovského sídliště stále větší a větší problém. I proto se radnice Prahy 4 rozhodla vybudovat nová parkovací stání na místech, kde dříve auta stála částečně na veřejné zeleni a zároveň bránila průjezdu ostatním vozidlům. Prvních třicet nových míst již stojí ve Svojšovické ulici. 

"Vybudovali jsme tady 30 pevných parkovacích míst v lokalitě Spořilov, respektive v Sídliště Spořilov II je akutní nedostatek parkovacích míst a to nás motivovalo vybudovat nové parkovací místo. Začalo se projektovat před rokem a půl a stavba začala 17. 5. a teď jsme u jejího konce," řekl Filip Vácha, radní MČ Praha 4. 

V šesti až devíti patrových domech z let 1961 až 1967 bydlí tisíce lidí. Při stavbě se ale nepočítalo s tak masivním rozvojem automobilové dopravy a proto je současný počet parkovacích stání naprosto nedostatečný. Dostavbu nových prostor pro vozidla tak oceňují nejen místní. Mezi nimi i pan Vojtěch, který sem pravidelně jezdí navštěvovat prarodiče. 

"Jezdím sem každý den, vždy tady byl problém zaparkovat a tohle zvětšení parkoviště je rozhodně veliká pomoc pro všechny, kteří tady bydli nebo tady navštěvují své příbuzné," řekl pan Vojtěch - obyvatel.

"Nějakou reakci mám, většina z nich je pochvalná - poměrně výrazně. Je pravda, že menší kritika je, že jsme trošku ubrali trávníku. Druhá věc je, že celá stavba stála jenom dva miliony v současných cenách a popravdě řečeno, budeme se snažit dál na našich sídlištích, kde to bude možné, vybudovávat nová parkovací místa, protože ten nedostatek je na celé Praze 4," řekl Filip Vácha. 

I přes nedostatek parkovacích stání místní obyvatelé dlouhodobě odmítají zavedení zón placeného stání. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu